29 / 04 / 2024

Gaziantep Şehitkamil'de 10.9 milyon TL'ye icradan satılık fabrika kompleksi!

Gaziantep Şehitkamil'de 10.9 milyon TL'ye icradan satılık fabrika kompleksi!

Gaziantep İcra Dairesi, Gaziantep ili, Şehitkamil ilçesi, Sam Mahallesi, 201 ada 3 parselde yer alan fabrika kompleksini 10 milyon 926 bin 615 TL'ye icradan satıyor...



Gaziantep İcra Dairesi tarafından Gaziantep ili, Şehitkamil ilçesi, Sam Mahallesi, 201 ada 3 parselde yer alan fabrika kompleksi 10 milyon 926 bin 615 TL'ye icradan satışa çıkarıldı. İcra ihalesi 15 Nisan 2020 tarihinde saat 10:10'da gerçekleştirilecek.

İlan metni:
T.C. GAZİANTEP İCRA DAİRESİ
2019/45721 ESAS
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO'LU TAŞINMAZIN Gaziantep ili Şehitkamil ilçesi, Sam Mahallesi 201 Ada, 3 Parselde kayıtlı olan, tapu kaydında arsa olarak belirtilen tamamı 10.345.23 m2, olan taşınmaz. İmar durumu Gaziantep Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünün imar paftasından incelendiğinde, parselin imar planına göre imarda olup imar planında 3.Organize Sanayi Bölgesine geldiği görülmüştür. Parsel üzerinde kısmen betonarme, kısmen prefabrik, kısmende çelik konstiriksiyon yapılmış sanayi yapısı olduğu, bu yapılar içinde faaliyet konusu, iplik üretimi ve sosyal tesis bölümleri bulunur.Fabrika sahası içinde bölümlerin borçlu şirket tarafından çocuk bezi ve ıslak mendil konusunda faaliyet gösterdiği görülmüş, fabrika içinde şu bölümler yer alır. Girişin karşıda imalat bölümü,depo, idare binası ve parselin çevresi belli bir yüksekliğe kadar bahçe duvarı ile çevrilmiş, içerideki ulaşımı sağlamak içinön bahçe mesafeleri içinde kalacak şekilde saha betonu yapılmıştır. Taşınmazın bulunduğu sanayinin her türlü alt ve üst yapı sorunları giderilmiş her türlü hizmetten faydalanır. Çevresi sanayi bölgesi olduğu, çevre yapılaşması sanayi yapıları olup, bu yapılarının üretim faaliyetleri ise genellikle iplik, un, irmik gibi üretim yapan yapılarının olduğu görülür. Gaziantep 3. Organize sanayi bölgesi Kamil Şerbetçi Bulvarı no.46adresindedir. İdare ve sosyal tesisler bölümü aynı zamanda fabrikanın işletmeye giriş bölümünü de oluşturur, üç katlı betonarme tarzında ve fabrika binasına bitişik olarak yapılmış, bölümün cephesi giydirme cepheli renkli camdan ve renkli alimiyumdan giydirme olarak yapılmış camlar çifttir. İşletmenin idare bölümü, muhasebe, santral, klima tesisleri, mutfak, yemekhane, işçi soyunma odaları, duş, wc, gibi yerler yer alır. Bu bölüm tabanlar porselen selamik ,mermer ve laminat parke ile kaplı, tavanlar dekoretif alçı kartonpiyer ile dekore edilmiştir.İmalat Bölümü tesisin girişe göre karşı tarafta olup diğer bölümlere bitişik düzenlenmiş, yapı prefabrik üzeri çelik konstirksiyon çatı ile kapatılmış, çatı kaplaması galveniz saç sandviç panel malzeme ile kaplanmış, iç ve dış doğramalar demirden imal edilmiş, üzeri antipas boyalıdır, tabanları seretleştirilmiş beton ile kaplanmıştır.Ham madde deposu tesisin girişe göre sol tarafta olup iki bölüm halinde düzenlenmiş, yapı prefabrik üzeri çelik konstirksiyon çatı ile kapatılmış, çatı kaplaması galveniz saç sandviç panel malzeme ile kaplanmış, iç ve dış doğramalar demirden imal edilmiş,üzeri antipas boyalıdır, tabanları ise seretleştirilmiş beton ile kaplanmıştır.Mamül madde deposu tesisin girişe göre sağ tarafta olup iki bölüm halinde düzenlenmiş yapı prefabrik üzeri çelik konstirksiyon çatı ile kapatılmış, çatı kaplaması galveniz saç sandviç panel malzeme ile kaplanmış, iç ve dış doğramalar demirden imal edilmiş üzeri antipas boyalıdır, tabanları ise seretleştirilmiş beton ile kaplanmıştır.
Taşınmaz Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde olup üzerinde yer alan şerh ise; OSB Uygulama Yönetmeliği gereği konulu bulunan “gayrimenkulün, icra satışları dahil 3. kişilere devrinde OSB’ den uygunluk şartı aranacaktır” şerhi mevcut haldedir. Bu şerh ile, OSB Tüzel Kişiliğine borçlu bulunan herhangi bir firmanın tapuda devrinin önlenmesi ve OSB Yönetmeliğindeki katılımcı niteliğine haiz alıcıların faaliyet gösterebilmeleri sağlanmıştır. Devir edilecek yerin, Bölge Müdürlüğümüze herhangi bir borcunun bulunmaması, Ruhsat ve izinlerinin alınmış olması durumunda ve Tapu Müdürlüğü’ nün onay istem dilekçesi üzerine devir işlemlerine veya ipotek tesisi işlemlerine onay verilmektedir. Dolayısıyla, taşınmazın 3. şahıslara devri sırasında, bölgemizden satışın uygun olup olmadığına dair uygunluk görüşünün alındığı bir şerhtir.
Ayrıca; 4562 sayılı OSB Kanunu ve Uygulama Yönetmeliğinde, “OSB' ce teminat olarak gösterilen ve bu nedenle satışına karar verilen veya katılımcıların borcundan dolayı satışına karar verilen taşınmazların icra yoluyla satışı halinde; Bakanlık ve OSB alacaklarının öncelikle ödenmesi koşuluyla, bölgenin kuruluş protokolünde öngörülen niteliklere sahip alıcılara veya kredi alacaklısı kuruluşa satış yapılabilir. Satış ilanlarında kuruluş protokolünde yer alan katılımcı niteliklerine de yer verilir.” Ve “ Taşınmazların kredi alacaklısı kuruluşa satılması halinde, kredi alacaklısı kuruluş, satın aldığı taşınmazı sadece OSB’nin kuruluş protokolünde öngörülen niteliklere sahip gerçek veya tüzel kişilere en geç 2 yıl içerisinde satmak veya aynı nitelikteki gerçek veya tüzel kişilere kiraya verme zorundadır.” denilmektedir.
Yukarıda bahsedilen parselin Bölge Müdürlüğümüze 17.06.2019 tarihi itibariyle su aboneliğine dair 21.738,37 TL, elektrik aboneliğine dair 539.076,99 TL, petrol borcuna dair 13.496,47 TL borcu bulunmaktadır. Söz konusu borçların kapanması halinde taşınmazın icra yoluyla tapuda satış işlemine Organize Sanayi Bölgesince uygunluk verilebileceği bildirilmiş olup, tescil işlemleri sırasında güncel borç miktarı ihale alıcısı tarafından ödenecektir.
Yüzölçümü : 10.345,23 m2
Kıymeti : 10.926.615,00 TL
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : 4562 Sayılı yasanın 97. Maddesinin C bendine göre katılımcılara vefahakkı şerhi kaldırılarak tapu verilmesi durumunda gayrimenkulün icra satışları dahil ücüncü kiilere devrinde OSB den uygulnluk şartı aranacaktır şerhi, hacizler, ipotek şerhi, Gaziantep 1.Asliye Ticaret Mahkemesinin 2019/178 esas sayılı tedbir şerhine ilişkin olarak mahkemenin 05/09/2019 tarihli kararında borçlu şirket hakkında verilen geçici mühlet kararının kaldırılması ve davanın reddine karar verildiği, yine mahkeme kararının 4 nolu bendi ile tedbirlerin kaldırılmasına karar verildiğikararın 28/10/2019 tarihinde kesinleştiği bildirilmiştir.
1. Satış Günü : 15/04/2020 günü 10:10 - 10:20 arası
2. Satış Günü : 15/05/2020 günü 10:10 - 10:20 arası
Satış Yeri : Mezat Salonu - Adalet Sarayı ŞEHİTKAMİL / GAZİANTEP
------------------------------------------------------------------------------------------
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâliye resmi satış bedelinden ödenir.
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2019/45721 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.
7- İlanın birer sureti borçluya ve alacaklıya ve taşınmazın tapu siciline kayıtlı bulunan ilgililerinin tapuda kayıtlı adresleri varsa bu adreslerine tebliğ olunur. Adresin tapuda kayıtlı olmaması hâlinde, varsa adres kayıt sistemindeki adresleri tebligat adresleri olarak kabul edilir. Bunların dışında ayrıca adres tahkiki yapılmaz, gazetede veya elektronik ortamda yapılan satış ilanı tebligat yerine geçer.12/02/2020

(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.


Geri Dön