04 / 05 / 2024

Gaziantep'te 1.6 milyon TL'ye icradan fıstık bahçesi içinde ev!

 Gaziantep'te 1.6 milyon TL'ye icradan fıstık bahçesi içinde ev!

Gaziantep 6. İcra Müdürlüğü, Şehitkamil İlçesi, Küllü Köyü'ndeki fıstık bahçesi ve evi toplam 1 milyon 621 bin 800 TL muhammen bedelle satışa çıkardı. Satış, 3 Ağustos 2012 Cuma günü 10:00-10:10 saatleri arasında yapılacak



Verilen ilan şöyle;


GAZİANTEP 6. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ GAYRİMENKULÜN AÇIK ARTIRMA İLANI

Dosya No: 2011/8602 Esas


Bir borçtan dolayı satışına karar verilen gayrimenkullerin satış ilanı ilgililerin adreslerine gönderilmiş olup adreslerine tebliğ yapılamaması veya adresleri bilinmeyenler için de işbu satış ilanının ilanen tebligat yerine kaim olacağı ilan olunur.

Satılmasına karar verilen gayrimenkulun cinsi, kıymeti, adedi, evsafı;

1-Gaziantepili Şehitkâmil ilçesi, Küllü Köyü, Karadağ mevkii, Parsel 545’de kayıtlıdır. Yüzölçümü 142.500 m2 olup tapu kaydında cinsi fıstıklık olarak belirtilmiştir.

2-Gaziantepili Şehitkâmil ilçesi, Küllü Köyü, Karadağ mevkii, Parsel 544’de kayıtlıdır. Yüzölçümü 55.850 m2 olup tapu kaydında cinsi fıstıklık olarak belirtilmiştir.

İMAR DURUMLARI: Gaziantep ili Şehitkâmil ilçesi, Küllü Köyü, Karadağ mevkii, Parsel 545 ve 544: Paftasında yapılan incelemede Belediye hududu imar planı ve mücavir alan dışında kaldığı belirtilmiştir.

SATIŞA KONU TAŞINMAZLAR: 1-Gaziantep ili Şehitkâmil ilçesi Küllü Köyü Parsel 545:Borçluya ait bu taşınmazın kapama fıstık bahçesi olduğu aralarda ise 3-4 yaşlı zeytin fidanlarının bulunduğu görülmüştür, ayrıca taşınmaz içerisinde tek katlı 100 m2 genişliğinde yığma betomame sıvalı ev bulunmaktadır. Fıstık ağaçları değişik yaşta olup gelişme verim ve bakım durumları iyidir. Zeytin fidanları ise fıstık ağaçlan arasındaki boşlukların tamamına dikilmiştir. Zeytin fidanları 4-5 yaşlı olup, çoğunluğu ürüne yatmamıştır. Toprak özelliği bakımından killi, tınlı toprak yapısına sahiptir. Taşsız ve susuz olup her türlü makineli tarıma uygundur. Bölge şartlarında ve ekolojisinde üzerinde her türlü ürün yetişebilir. Bu taşınmaz Küllü Köyünün 800 m batısındadır. Taşınmazın kuzey ve güneyinde arazi yolu geçmektedir.

2-Gaziantep ili Şehitkâmil ilçesi Küllü Köyü Parsel 544: Borçluya ait bu taşınmazın kapama fıstık bahçesi olduğu, fıstık ağaçları değişik yaşta olup gelişme, verim ve bakım durumları iyidir. Toprak özelliği bakımından killi, tınlı toprak yapısına sahiptir. Taşsız ve susuz olup her türlü makineli tanma uygundur. Ayrıca taşınmazın üzerinde bir adet yüksek gerilim hattı direği mevcuttur. Bölge şartlarında ve ekolojisinde üzerinde her türlü ürün yetişebilir, bu taşınmaz Küllü köyünün 1200 m batısındadır.Taşınmazın kuzeyinden arazi yolu geçmektedir.


TAŞINMAZLARIN KIYMET TAKDİRİ:


1-Gaziantepili Şehitkâmil ilçesi Küllü Köyü Parsel 545 Değeri:

Arazi Değeri: 142.500.m2 x 8-TL/m2=1.140.000-TL Evin Bedeli: 100 m2 x 350-TL/m2 = 35.000-TL

GENEL TOPLAM: 1.175.000-TL

2-Gaziantep ili Şehitkâmil ilçesi Küllü Köyü Parsel 544 Değeri:

Toplam Arazi Değeri: 55.850.m2 x 8 TL/m2=446.800.-TL olarak hesaplanmıştır.

SATIŞ ŞARTLARI: Satılmasına karar verilen işbu taşınmazların; 1. Satış:

1-Sıranosu ile belirtilen Gaziantep ili Şehitkâmil ilçesi, Küllü Köyü, Karadağ Mevkii, Parsel 545’de kayıtlı bulunan I taşınmazın 03.08.2012 günü saat: 10.00 ile 10.10 arası Yeni Adliye Sarayı Mezat Salonunda yapılmasına.

2-Sıra nosu ile belirtilen Gaziantep ili Şehitkâmil ilçesi, Küllü Köyü, Karadağ Mevkii, Parsel 545’de kayıtlı bulunan taşınmazın 03.08.2012 günü saat: 10.20 ile 10.30 arası Yeni Adliye Sarayı Mezat Salonunda yapılmasına,


Bu artırmada tahmin edilen değerin %60’ını ve rüçhanlı alacaklılar var ise alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle ahcı çıkmaz ise en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartı ile Kanunen ikinci açık artırmanın yapılması gerektiği takdirde, ikinci satışın 13.08.2012 günü aynı yer ve aynı saatlerde yapılmasına. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartı ile en çok artırana ihale olunur. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40’ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir. 2’nci artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20’si oranında pey.akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış, peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) gün geçmemek üzere süre verilebilir, ihale sebebi ile doğacak damga resmi, KDV ve masraflarının tamamı ile tapu alım satım harcının yansı ihale alıcısına aittir. Taşınmazların aynından doğma vergi borcu ile tellaliye ücreti ve tapu alım satım harcının yansı Müdürlüğümüzce ihale bedelinden ödenecektir.

3-İpotek sahibi alacaklılar ile diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialannı dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaktır.

4-İhaleyekatılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve aynca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi aynca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, fark varsa öncelikle j teminat bedelinden alınacaktır.

5-Şartname,ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup, gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2011/8602-Esas sayılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 07.06.2012

(IIK. m. 126) (*) ilgililer tabirine irtifak hakları sahipleri de dâhildir.


İlan için tıklayın!


Geri Dön