29 / 04 / 2024

Gaziantep'te icradan 3.7 milyon TL'ye satılık fabrika!

Gaziantep'te icradan 3.7 milyon TL'ye satılık fabrika!

Gaziantep 6. İcra Dairesi, Gaziantep Şehitkamil'de bulunan halı dokuma fabrikasını satışa çıkardı. Söz konusu fabrikanın toplam satış bedeli 3 milyon 707 bin TL olarak belirlendi.



T.C. GAZİANTEP 6. İCRA DAİRESİ 2010/905 ESAS
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:


Taşınmazın Özellikleri: Gaziantep İl, Şehitkamil İlçe, 57 Parsel No, SAM Mahallesi, Bahse konu taşınmaz üzerinde tek katlı 6 adet fabrika (depo) binası 2 katlı idare binası bekçi kulübesi ve ön kuzey cephede ihale duvarı bulunmaktadır, taşınmazın çevresinde iplik,un,makama,yem vs tesislerin olduğu görülmektedirler türlü belediye ve sosyal hizmetlerden tam olarak faydalanmaktadır.


YAPI DURUMU VE BEDELİ: Parselin üzerinde tesisin ilk girişte sol tarafta 2 katlı betorname olarak inşa edilmiş idare binası karşıda sol tarafta 6 adet fabrika (depo) binası sağ tarafta yola cepheli olan bekçi kulübesi ve parselin yola bakan kuzey cephesinde ihata duvarının olduğu olduğu görülmüştür. Parsel in kuzey güney doğu köşesinin yüksek ve tepelik olması sebebiyle sonradan yaklaşık 5-6 metre yükseklikte kaya hafriyatı yapılarak zeminin düzleştirdiği ve kol seviyesinin düşürüldüğü görülmüştür.


FABRİKA BİNASI: Tesise ilk girişte karşıda ve solda birbirine bitişik olarak nizam inşa edilen 6 adet depo binalarının 1.sıradakinin inşaat alanı 923,80 m2 olup zemin tabanı dökme mozaik duvarları sıvalı ve boyalıdır,üzeri demir profillerden çatı makası ile kapatılarak üzerine tek katlı trapez sac ile çatı örtüsü yapılmıştır, Hal i hazırda içerisinde malzemeler olup depo olarak kullanılmaktadır..2. sıradaki deponun inşaat alanı 692,10 m2 olup zemin tabanı karo kaplama duvarları sıvalı ve boyalıdır.üzeri demir profillerden çatı makası ile kapatılarak üzerine tek katlı trapez sac ile çatı örtüsü yapılmıştır. Hali hazırda içerisinde malzemeler olup depo olarak kullanılmaktadır.3:sıradaki deponun inşaat alanı 738,29 m2 olup zemin tabanı dökme sozaik kaplama duvarlı sıvalı ve boyaladır,üzeri demir profilden çatı makası ile kapatılarak üzerine tek katlı trapes sac ile Örtüsü yapılmıştır.Depo içerisinde aliminyum asma tavan yapılmıştır,hali hazırda içerisinde malzemeler olup depo olarak kullanılmaktadır. 4.sıradaki deponun inşaat alanı 738,29 m2 olup zemin tabanı yüksek dozlu beton şap kaplama duvarlı sıvalı ve boyalıdır,üzeri demir profilden çatı makası ile kapatılarak üzerine tek katlı trapez sac île örtüsü yapılmıştır.hali hazırda içerisinde malzemeler olup depo olarak kullanılmaktadır.5.sıradaki deponun inşaat alanı 718,18 m2 olup zemin tabanı karo kaplama duvarlı sıvalı ve boyalıdır. Üzeri demir profilden çatı makası ile kapatılarak üzerine tek katlı trapez sac ile örtüsü yapılmıştır.hali hazırda içerisinde malzemeler olup depo olarak kullanılmaktadır. 5.sıradaki deponun inşaat alanı 718,18 m2 olup zemin tabanı karo kaplama duvarlı sıvalı ve boyalıdır,üzeri demir profilden çatı makası ile kapatılarak üzerine tek katlı trapez sac ile örtüsü yapılmıştır.hali hazırda içerisinde malzemeler olup depo olarak kullanılmaktadır.6 adet deponun toplam inşaat alanı 4.528,84 m2 dir. 


İDARE BİNASI: tesise girişte solda 2 katlı olup betorname karkas olarak inşaa edilmiştir,depo binalarının kuzey doğu köşesinde bulunmaktadır,bu bölümde idare personal ihtiyaçları için bölümler bulunmaktadır,zemin katta büyük bir bekleme ve müşteri hizmetleri salonu toplantı odası,büro.mutfak ve wc odaları bulunmaktadır,odaların bekleme salonun tavanı taş yünü asma tavandan yapılmıştır. Duvarlar su bazlı boya olup oda tabanları ise seramik ve ahşap laminat kaplama yapılmıştır,kapılar ahşap ve kaplamalı pençeler aliminyum doğramadır.Binanın üst katından bekleme salonundan betonarme merpenle çıkılmaktadır,merpen granit kaplama yapılmıştır,üst katta 5 oda bulunmaktadır, oda duvarları su bazlı boya tabanları kısmen seramik kısmen ahşap laminant ve halı ile kaplanmıştır.binanın elektrik ve suyu mevcut olup kaloriferlidir. Binanın kuzey cephesi sıvalı boyalı olup,kuzey-batı ve doğu cephelerine metal giydirme cephe kaplaması yapılmıştır.


SOSYAL TESİSLER BİNASI: Depo binalarının doğu bitişiğinde olup 2 katlı betonarme karkas olarak inşa edilmiştir,bu bölümde zemin katta 3oda,wc ve soyunma odası bulunmaktadır,zemin taban kaplamaları karo olup duvarlar sıvalı ve boyalıdır,tamamen boş olarak kullanılmaktadır. bu katın inşaat alanı 168.00 m2'dir. Bina bakımsız ve harap şekilde durmaktadır.


BEKÇİ KULÜBESİ: Tesise girişte sağda olan.yığma olarak yapılmış üzeri beton tabiiye ile kapatılmıştır, ve dış doğramalar sıvalı boyalıdır. tabanları karo kaplanmış olup kapı ve pencere doğramaları PVC den imal edilmiştir,3 odası ve wc mahalleri bulunmaktadır,30.00 m2 iik kısım eski yapı arta kalan kısım ise sonradan yapıldığı belirtilmiştir.


BAHÇE DUVARI: Parselin ön güney cephesinde 59.00 m2 uzunluğunda ve l .00 m yüksekliğinde sıvalı boyalı ihata duvarı yapılmış olup üzerindeki demir korkuluk harpuştanın daha sonra yapılmış olduğu belirtilmiştir, Fabrika sahasında bulunan 6 adet deponun içerisinde herhangi bir makine bulunmadığı tespit edilmiş olup, kısmen sıhhi tesisatları göz önüne alınarak değerlendirme yapılmıştır.



Adresi: Gaziantep  Adana  otoyolunun 1.km doğusunda 1.San Organize Bölgesi-Şehitkamil/Gaziantep

Yüzölçümü: 11.793 m2 

Arsa Payı: TAM 

İmar Durumu: İmar Planına göre 1.Organize Sanayi Bölgesine gelmekte olduğu belirlenmiştir.

Kıymeti: 3.707.513,31 TL

KDV Oranı: %18

Kaydındaki Şerhler :Kaydı Gibidir-Taşınmaz takdiyatında mütemmim cüz mallar olduğu belirtilmiş isede müdürlüğümüzce ve Mahkemece yapılan Kıymet Taktiri keşfinde mütemmim cüz makin alarm olmadığı tespit edilmiş olup taşınmazın bu şekilde satılacağı ilan olunur.

1. Satış Günü: 02/02/2016 günü 10:00 -10:10 arası

2. Satış Günü: 01/03/2016 günü 10:00 - 10:10 arası 

Satış Yeri: Gaziantep Adliyesi Mezat Salonu-Zeytinli Mahallesi İpek yolu Üzeri Yeni Adliye Binası l.Kat Mezat Salonu-Ş.Kamil/GAZİANTEP


Satış şartları :


1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa •alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarım dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve aynca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi aynca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve ınünderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010/905 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 14/12/2015


Geri Dön