01 / 05 / 2024

Gaziantep'te üstyapı yenileme çalışmaları devam ediyor!

Gaziantep'te üstyapı yenileme çalışmaları devam ediyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentin birçok bölgesinde olduğu gibi Karagöz Caddesi ve Maarif Kavşağı'ndaki üstyapı yenileme çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında birçok yenilik Gaziantep halkına kazandırılıyor..



Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentin birçok bölgesinde olduğu gibi Karagöz Caddesi ve Maarif Kavşağı'ndaki üstyapı yenileme çalışmalarına devam ediyor. 


Fen İşleri ekiplerinin yürüttüğü çalışma kapsamında Maarif Kavşağı ile Karagöz Camii arasında kalan güzergâhta açılan alanlarda zarar gören alt yapı yenileme çalışması GASKİ ekipleri tarafından tamamlandı. Yol yenileme çalışması öncesinde bayram tatilini değerlendiren GASKİ ekipleri söz konusu bölgede Fen İşleri ekiplerinin çalışması esnasında zarar gören, eskiyen altyapı için gerekli çalışmaları 4 günlük yoğun çalışmanın ardından 19 Ekim tarihinde bitirdi. Çalışma kapsamında kanal boruları, yağmur hattı ve ızgaraları ile içme suyu bağlantı hatlarını yenilediklerini belirten yetkililer, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığının yol yenileme ve çevre düzenleme çalışmaları esnasında açılan alanlarda zarar gören, eskiyen altyapı ekipmanlarını bu çalışmayı fırsat bilerek gerçekleştirdi. 

Yatırım İnşaat Daire Başkanlığına bağlı ekipler tarafından gerçekleştirilen çalışma vatandaşın ve esnafın mağdur olmaması için bayram tatilinde yapıldı. 


Fen İşleri ekipleri tarafından yürütülen ve çalışma Karagöz, Suburcu, Atatürk ve Fevzi Çakmak Bulvarı'nı kapsıyor. Toplamda 2 bin 500 metre kare alanda gerçekleştirilecek projede, 158 ağaç, bin 568 çalı dikilirken 502 metre kare alan yeşil olarak kaplanacak. 28 bin 400 metre kare kaldırımın granit döşeme ile kaplanacağı uygulamada belirli yerlere hemzemin metal plakası döşenecek ve modern şehir oturma grupları yerleştirilecek. 


Kaldırımlarda görme engelli vatandaşlar için yönlendirme ve uyarı taşlarının da olacağını projede kaldırımlara 212 çöp kovası yerleştirilerek daha temiz Gaziantep vurgusu yansıtılacak. Toplam 435 dükkânın tabelası değiştirileceği ve herhangi bir ücretin talep edilmeyeceği güzergahta araç cepleri yapılarak trafiği rahatlatılarak gelişi güzel park edilmesi engellemiş olacak. 


Vatandaşların yoğun olarak kullandıkları bu güzergahın gecede yaşayan mekanlar haline gelmesi için 100 adet 10 metrelik, 4,5 metrelik 15 aydınlatma direği kullanılacak. Karagöz Caddesi'nde yollar bazalt parke taşı ile kaplanacak. Toplam 22 bin 800 metre kare alanın asfaltı yenilenirken Atatürk Bulvarı üzerindeki korkuluklar yenilenecek. 


Gaziantep AA


Hürses



Geri Dön