04 / 05 / 2024

Gaziosmanpaşa İslambey'deki kentsel dönüşümde son durum ne? İslambey kentsel dönüşüm projesi ne zaman tamamlanacak?

Gaziosmanpaşa İslambey'deki kentsel dönüşümde son durum ne? İslambey kentsel dönüşüm projesi ne zaman tamamlanacak?

İstanbul Gaziosmanpaşa'daki İslambey Mahallesi’nde 7 sene önce “Evlerinizi 3 yıl sonra teslim edeceğiz” denilerek başlatılan kentsel dönüşümde henüz sona gelinemedi. Peki Gaziosmanpaşa İslambey'deki kentsel dönüşümde son durum ne? İşte merak edilen o ayrıntılar...



Gaziosmanpaşa’daki evini kentsel dönüşüm başlayınca tahliye ettiğini dile getiren vatandaş, şu an yaşadığı evin kirasının 3 bin lira olduğunu ifade ederek, günlerdir Gaziosmanpaşa Belediyesini aradığını, çabalarına rağmen elle tutulur bir cevap alamadığının altını çizdi. "“Belediyeyi arıyorum, KİPTAŞ’a devrettiklerini söylüyorlar, KİPTAŞ’ı aradığımda İBB’nin ödenek çıkarmadığını, bu yüzden inşaata devam edilemediğini öğreniyorum" diyen mahalleli, kentsel dönüşüm ilk başladığında herkesin evini teslim etmemek için direndiğini, en sonunda evini rızayla boşaltmayanların eşyalarının tahliye edildiğini, yeni yapılan evlerin bile yıkıldığını belirtti. 

Gaziosmanpaşa İslambey deki kentsel dönüşümde son durum ne? İslambey kentsel dönüşüm projesi ne zaman tamamlanacak? 

Evrensel'den Özlem Songül Abayoğlu'nun haberine göre; mahallenin risk alanı ilan edilmediğini ancak gecekondu bölgesi olması sebebiyle yıkıldığını belirten vatandaş, inşa edien evlerin çok lüks olacağını, aidatının bile uçuk fiyatlarda olacağını duyduğunu aktararak "En azından bir teslim etseler, geçip geçemeyeceğimizi anlardık. Buradan bile belli kendilerine yonttukları. Olsun ama razıyız. Bize evlerimizi teslim etsinler" ifadelerini kullandı ve giderleri karşılayamamaları durumunda "Ssatar, karşılayabileceğimiz bir yerden ev satın alırız ne yapalım" dedi. 

Gaziosmanpaşa İslambey'de inşa edilen evlerin 3 senede teslim edileceğinin söylendiğini anımsatan mahalleli, "O dönem müteahhitle anlaşalım da dedik ama belediye kabul etmedi. Şimdi de ödenek yok diye evleri bitirmiyorlar. Bari önce bütçenizi ayarlasaydınız" açıklamasında bulundu. Vatandaşlar, ustaların ara ara geldiğini, bazen hiç gelmediğini de dile getiriyor. 

Konutta Türkiye'nin en değerli ilçeleri belli oldu! İşte o ilçeler ve ev fiyatları!

2022 Haziran'da 150 bin 509 konut satıldı!

O ildeki 439 bin 803 metrekarelik 14 arsa 48 taksitle satılıyor! Özelleştirme İdaresi resmen duyurdu!


Geri Dön