02 / 05 / 2024

Geçen yıla göre yaklaşık yüzde 157 daha fazla ödüyoruz! TÜİK tarımda enflasyonu açıkladı

Geçen yıla göre yaklaşık yüzde 157 daha fazla ödüyoruz! TÜİK tarımda enflasyonu açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu tarımda enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre, tarımda yıllık enflasyon yüzde 157 oldu, aylık enflasyon ise yüzde 5 arttı.



FİYATI DÜŞEN ÜRÜNLER NELER?

Yıllık artışın düşük olduğu alt gruplar ise sırasıyla şöyle; yüzde 74,57 ile canlı koyun, keçi ve bunların işlenmemiş süt ve ürünleri, yüzde 75,65 ile diğer çiftlik hayvanları ve hayvansal ürünler oldu.

Bunun yanında yıllık artışın yüksek olduğu gruplar ise sırasıyla şöyle oldu: Yüzde 256,06 oranı ile lifli bitkiler enflasyon şampiyonu oldu, yüzde 201,62 ile tahıllar (pirinç hariç), baklagiller ve yağlı tohumlar lifli bitkileri takip etti.

Önceki aya göre azalışın yüksek olduğu gruplar sırasıyla şöyle açıklandı: Yüzde 6,68 ile lifli bitkiler, yüzde 5,66 düşüş oranı ile yumuşak çekirdekli meyveler ve sert çekirdekli meyveler.

Buna karşın aylık artışın yüksek olduğu ürünler ise yüzde 22,47 ile canlı kümes hayvanları ve yumurtaların yanı sıra yüzde 13,70 ile çeltik oldu.

https://emlakkulisi.com.tr/1400-markette-indirim-basladi-tarim-kredi-market-nerede-hangi-illerde-bulunuyor-tarim-kredimarket-subeleri-nerede

https://emlakkulisi.com.tr/a101-persembe-aktuel-katalogu-yayimlandi-iste-18-agustos-2022-aktuel-urunler-katalogu-fiyat-listesi

https://emlakkulisi.com.tr/et-ve-sut-kurumunda-dev-indirim-tarim-kredi-marketten-sonra-flas-haber-geldi-eskda-fiyatlar-dusuyor


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön