26 / 07 / 2024

Gelecek haftanın piyasa takviminde neler var? Hangi veriler açıklanacak? İşte, 16 Ocak piyasa takvimi

Gelecek haftanın piyasa takviminde neler var? Hangi veriler açıklanacak? İşte, 16 Ocak piyasa takvimi

Gelecek hafta para piyasalarını oldukça hareketli günler bekliyor. ABD Merkez Bankası Fed başta olmak üzere merkez bankalarının açıklayacağı faiz kararları piyasaların seyrinde etkili olacak. TCMB de faiz kararını gelecek hafta açıklayacak.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


GELECEK HAFTA NELER OLACAK?

ABD Merkez Bankası Fed’in şubat ayı sonrasında atacağı adımlara ilişkin ipuçlarının önemine dikkati çeken uzmanlar, piyasalarda zayıflayan enflasyonun ardından Banka’nın martta faiz artışlarına ara verebileceğine yönelik beklentilerin güçlendiğini belirtti.

Gelecek haftanın piyasa takviminde neler var? Hangi veriler açıklanacak? İşte, 16 Ocak piyasa takvimi

Piyasa çevrelerinin açıklamalarına göre, bu hafta takip edilecek belli başlı gelişmeler şunlar olacak:

ABD:

-ABD'de pay piyasaları geçen hafta alıcılı bir seyir izledi. Gelecek hafta çarşamba günü Fed'in Bej Kitap Raporu başta olmak üzere yoğun veri gündemi yatırımcıların odağında.

-Fed’in Bej Kitap Raporu; uzmanlar tarafından para politikasının geleceğine ilişkin ipuçları vermesi açısından oldukça önemseniyor.

-ABD'de 4. çeyrek bilanço dönemi başladı. Açıklanan ilk finansal sonuçlar beklentilerin altında.

-16 Ocak ile başlayan haftada; 17 Ocak Salı günü New York Fed sanayi endeksi, çarşamba günü perakende satışlar, Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) sanayi üretimi ve kapasite kullanımı açıklanacak.

-19 Ocak Perşembe günü ABD’de inşaat izinleri, konut başlangıçları ve Philadelphia Fed imalat endeksi ile haftanın son günü 20 Ocak’ta ise ikinci el konut satışları takip edilecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön