25 / 07 / 2024

Piyasalarda kritik hafta! Faiz artışları sürecek mi? İşte 30 Ocak piyasa takvimi!

Piyasalarda kritik hafta! Faiz artışları sürecek mi? İşte 30 Ocak piyasa takvimi!

Geçen hafta Borsa İstanbul satış ağırlıklı bir seyir izledi. Yurt dışında ise özellikle ABD ekonomisinden gelen olumlu verilerin etkisiyle pay piyasalarında pozitif bir seyir hakimdi. Peki, gelecek haftanın gündeminde neler var? Piyasalarda nasıl bir seyir bekleniyor?


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


Global pay piyasaları, ABD ekonomisinin ‘yumuşak iniş’ yapabileceği beklentisi ve tahminlerin üzerinde gelen büyüme verileriyle bu hafta pozitif bir seyir izledi. Şimdi gözler gelecek hafta gündemine çevrildi. Gelecek hafta başta ABD ve Avrupa merkez bankalarının para politikası kararlarıyla birlikte yoğun veri gündemi piyasaları bekliyor.

Piyasalarda kritik hafta! Faiz artışları sürecek mi? İşte 30 Ocak piyasa takvimi!

Dünya genelinde açıklanan makroekonomik verilerin resesyon endişesini yumuşatması ve hızlanan bilanço döneminde şirket karlılıklarının beklentileri geride bırakması risk iştahını artıran en önemli gelişmeler oldu.

BORSAYA VERİ DOPİNGİ!

ABD ekonomisi, geçen yılın dördüncü çeyreğinde yüzde 2,9 ile beklenenden fazla büyürken, yeni konut satışları da Aralık 2022’de aylık yüzde 2,3 yükselişle 616 bine çıkarak 4 ayın en yüksek seviyesini kaydetmiş oldu. Ülkede kişisel tüketim harcamaları büyümesi yıllık bazda yüzde 2,1’e inerken, enflasyonda düşüş eğiliminin hızlanacağına yönelik beklentilerin ise güçlendiği belirtiliyor.

Global pay piyasaları bu gelişmelerle yükseliş trendine geçerken, para politikalarına ilişkin beklentilerdeki belirsizliklerin de azaldığı belirtiliyor.

Piyasa çevreleri, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) gelecek hafta gerçekleştireceği toplantıda 25 baz puan faiz artıracağına kesin gözüyle bakıyor. Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) ise faizleri 50 baz puan artıracağı tahmin ediliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön