25 / 07 / 2024

Piyasalarda kritik hafta! Faiz artışları sürecek mi? İşte 30 Ocak piyasa takvimi!

Piyasalarda kritik hafta! Faiz artışları sürecek mi? İşte 30 Ocak piyasa takvimi!

Geçen hafta Borsa İstanbul satış ağırlıklı bir seyir izledi. Yurt dışında ise özellikle ABD ekonomisinden gelen olumlu verilerin etkisiyle pay piyasalarında pozitif bir seyir hakimdi. Peki, gelecek haftanın gündeminde neler var? Piyasalarda nasıl bir seyir bekleniyor?


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


GELECEK HAFTANIN GÜNDEMİ

-30 Ocak ile başlayan haftanın veri takviminde, ABD’de çarşamba ADP özel sektör istihdam raporu ve ISM imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), perşembe fabrika siparişleri ile dayanıklı mal siparişleri ve cuma işsizlik oranları açıklanacak.

Piyasalarda kritik hafta! Faiz artışları sürecek mi? İşte 30 Ocak piyasa takvimi!

-Gelecek hafta perşembe günü ECB ve İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE) para politikası kararları açıklanacak. nın yanı sıra bölge genelinde açıklanacak büyüme ve enflasyon verilerine çevrildi.

-30 Ocak Pazartesi günü Euro Bölgesi’nde tüketici güven endeksi ve Almanya’da büyüme verileri açıklanacak.

-31 Ocak Salı günü, Euro Bölgesi’nde büyüme ve Almanya’da Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) açıklanacak.

-1 Şubat Çarşamba günü bölge genelinde imalat sanayi PMI ve Euro Bölgesi’nde tahmini TÜFE ile işsizlik oranı ve cuma bölge genelinde hizmet sektörü PMI ile Euro Bölgesi’nde Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verileri açıklanacak.

-Salı günü Japonya’da işsizlik oranı ve sanayi üretimi, Çin’de sanayi karlılıkları, çarşamba Çin’de imalat sanayi PMI ve cuma hizmet sektörü PMI verileri yakından izlenecek.

-Yurt içinde geçen hafta pay piyasalarında satış ağırlıklı bir seyir görüldü. BIST 100 endeksi haftayı yüzde 5,44 kayıpla 5.191,83 puandan kapattı.

-Uzmanlar, dördüncü çeyrek bilanço sonuçlarının açıklanmasıyla hisse ve sektör bazlı hareketlilik bekliyor.

-Gelecek hafta yurt içinde salı dış ticaret dengesi ve çarşamba imalat sanayi PMI verileri izlenecek.

-3 Şubat Cuma günü açıklanacak TÜFE ve yurt içi ÜFE verisi de yurt içinde piyasaların yakın takibinde olacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön