10 / 05 / 2024

Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan son dakika duyurusu! Gelir vergisi beyannamesinde flaş gelişme!

Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan son dakika duyurusu! Gelir vergisi beyannamesinde flaş gelişme!

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) 17 Mayıs tarihine kadar verilmesi gereken beyannamelerin 22 Mayıs tarihine kadar uzatıldığı duyuruldu. Bu kapsamda, gelir ve Kurum Geçici Vergi Beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri uzatılmış oldu.



İLK 4 AYINDA YAKLAŞIK 400 MİLYAR TL AÇIK

Öte yandan, merkezi yönetim bütçe dengesi, nisanda 132,4 milyar lira açık verdi. Bütçe açığı 2023’ün ilk 4 ayında ise 382,4 milyar lira olarak kayıtlara geçti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yayımladığı nisan ayı merkezi yönetim bütçe istatistiklerini verilerine göre nisanda bütçe gelirleri 267,9 milyar lira olarak gerçekleşti. Nisanda harcamalar ise 400,4 milyar lirayı buldu. Ocak-Nisan döneminde her ay 300 milyar lirayı aşkın harcama gerçekleştiren bütçenin, şubat ayında ulaştığı 389 milyar lira seviyesi de nisanda aşılmış oldu.

Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan son dakika duyurusu! Gelir vergisi beyannamesinde flaş gelişme!

T24’de yer alan habere göre, Ocak-Nisan döneminde bütçe gelirleri 1 trilyon lira olarak kayıtlara geçerken, bütçe giderleri ise 1,4 trilyon lira olarak paylaşıldı.

Ocak ayında 32,2, şubat ayında 170, martta ise 47,2 milyar lira açık veren bütçe dengesi, nisanda ise 132,4 milyar lira açık verdiği öğrenildi. Bu nedenle, Ocak-Nisan döneminde bütçe açığı 382,4 milyar lira oldu.

Faiz dışı denge ise nisanda 97 milyar lira açık verdi. Yılın ilk 4 ayında faiz dışı açık 247,3 milyar lira olarak bildirildi.

2023 bütçe tahmininde bütçe açığı 659,4 milyar lira, faiz dışı açık ise 93,8 milyar lira olarak öngörülmüştü.

ŞOK’ta airfryer 4 bin TL’ye, rende makinesi 900 TL’ye, Türk kahvesi makinesi 660 TL’ye düştü!

A101’de uzatma kablosu 250 TL’ye, takım çantası 60 TL’ye, 7’li tornavida seti 60 TL’ye düştü!

İŞKUR birçok ilde rekor sayıda güvenlik görevlisi alımı yapacak! İlkokul mezunu olmanız yeterli!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön