09 / 05 / 2024

Genç çiftçilere müjde! 250 bin TL hibe desteği verilecek! Elinizi çabuk tutun!

Genç çiftçilere müjde! 250 bin TL hibe desteği verilecek! Elinizi çabuk tutun!

Tarımsal faaliyetlerin eğitimli, genç ve uzman kişiler tarafından yapılmasını teşvik etmek için başlatılan ‘Uzman Eller Projesi’ etkisini hızla artırıyor. Genç çiftçilere müjde! 250 bin TL hibe desteği verilecek! Elinizi çabuk tutun!



BAKAN DUYURDU 6 BİN YENİ PERSONEL ALINACAK

Bakan Kirişçi, "Gençlerimizi tarımsal üretime çekemezsek gelecekte kim üretim yapacak? 100 milyonu aşacak nüfusumuzu kim besleyecek?" diye sorduğu soruyu, şöyle yanıtladı: "Bitkisel üretimimizi, 2021’e göre yüzde 9.1 artırarak 118.4 milyon tondan 128.6 milyon tona çıkardık ve tüm zamanların üretim rekorunu kırdık. 2022 yılını, 30 milyar dolar tarım ihracatıyla kapatmış olacağız" Sözlerine devam eden Kirişçi, önümüzdeki günlerde Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesine, 6 bine yakın personel de alacaklarının müjdesini verdi.

Genç çiftçilere müjde! 250 bin TL hibe desteği verilecek! Elinizi çabuk tutun!

ETTE SPEKÜLASYONLAR VAR

Bakan Kirişci, et ve süt fiyatlarına yönelik olarak da, “Spekülatif hareket gözlemledik. Ne etimizde ne sütümüzde eksiğimiz var. Gerekli önlemleri aldık" dedi.

Piyasadaki fiyat artışı konusunda bağımsız olarak tedbiren kasaplık hayvan tedariği bağlantıları da yapıldığına dikkat çeken Kirişci, Orman yangınlarından zarar gören alanlara 525 milyon fidan dikildiğini de belirterek "Ayrıca dört adet amfibik özellikteki tanker uçak ile yüksek çözünürlükte görüntü sağlayan bir adet havadan yönetim uçağımız da filomuza dahil olacaktır" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Tarım Ekosistemi Buluşması programına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçilere üç yeni destek müjdesinde bulunmuştu. Çiftçiye 36 ay vadeli 250 bin lira kredi, tarımsal KOBİ’lere 15 milyon lira üst limitli kredi ve uygun koşullarla borç transferi sağlanacağınıda açıklamıştı. 

Çiftçiler dikkat! Ocak 2023 mazot ve gübre desteği ödemeleri hesaplara yattı mı? Hemen siz de bakın!

Emekli promosyonunda fırtına öncesi sessizlik! Bankalar resmen kesenin ağzını açıyor! EYT'liye 23 bin lira promosyon...

Elinde 1 eurosu bile olanlar acilen baksın! Avrupa Merkez Bankası tarihi resmen açıkladı! Euro böyle olacak!

 


Geri Dön