22 / 07 / 2024

Genç çiftleri sevindiren müjdede yeni gelişme…Cumhurbaşkanının açıkladığı evlilik kredisi nasıl alınacak? 

Genç çiftleri sevindiren müjdede yeni gelişme…Cumhurbaşkanının açıkladığı evlilik kredisi nasıl alınacak? 

Evlilik planları yapan gençleri sevindiren müjdenin ayrıntıları şekillenmeye başladı. Kimler evlilik kredisi alabilecek, ne kadar ödeme yapılacak? Detaylar haberde…




Yeni evlilikleri teşvik etmek amacıyla bu düzenlemenin yapılacağının altını çizen Erdoğan, devletin pek çok sosyal destek ödemesine ek olarak gençlere yönelik de evlilik kredisi paketi oluşturulacağını vurguladı.

Erdoğan, seçilmesi halinde yeni dönemde hayata geçirmeyi planladıkları hizmetleri sıralarken, seçim beyannamesinde özellikle evlilik kredisi maddesi pek çok kişinin ilgisini çekti.

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ VERİLECEK

Yüksek enflasyon ve her sektörde fırlayan fiyatlar nedeniyle evlenmeye korkan gençlere nefes aldıracak kredinin detayları da birer birer netleşmeye başladı. Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısında Ak Parti Seçim Beyannamesini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, faizsiz evlilik kredisi müjdesini vererek,  “Özellikle yeni evlilikleri teşvik etmek amacıyla Aile ve Gençlik Bankası kanalıyla yeni evlenen çiftlere kredi verilecek” dedi.

İKİ YIL BOYUNCA GERİ ÖDEME ZORUNLULUĞU YOK

Kamuoyunun yoğun ilgisini çeken ve kısa sürede internette en fazla araştırılan konulardan biri haline gelen evlilik kredisinin bir önemli avantajı da yeni evli ve pek çok borca girmiş gençlerin bu krediyi 2 yıl boyunca geri ödemek zorunda kalmaması olacak.

Genç çiftleri sevindiren müjdede yeni gelişme…Cumhurbaşkanının açıkladığı evlilik kredisi nasıl alınacak? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuya ilişkin şu bilgileri verdi:

“Evlilik kredisini 2 yıl boyunca geri ödemesiz olarak ve 48 ay vadeli olmak üzere 150 bin TL olarak vereceğiz. Evlilik kredisi faizsiz olacak.  Sosyal destek programlarımız, sosyal ve ekonomik yan etkileri de dikkate alınarak gözden geçirilecek.  Ve ayrıca aile bütünlüğünü muhafaza edici ve geliştirici vasfı güçlendirilecektir. Vatandaşlarımızın sosyal yardımlardan faydalanma şartlarını standardize edeceğiz. Annelere yaptığımız gibi babaların da esnek çalışma imkanlarını genişleteceğiz. Erkeğin ve kadının  evlilik bağıyla tesis edilen aileyi her türlü zararlı eğilimden koruyucu tedbirler alacağız.”

Beklenen İntibak Yasası ile ne kadar zam yapılacak? 2000 sonrası emekli olanlar için önemli detay…

Akbank resmen duyurdu… Hiç faiz ödemeden 25 bin TL’ye kadar çekebilme imkânı!

Çocuk destek ödemesine ne kadar zam geldi? Nisan ayı ödemesi ne zaman yatacak?

EYT’den emekli olanlar 2 tazminat birden alacak!

 


Geri Dön