03 / 05 / 2024

Gençler bu sektöre dikkat! 5 bin yeni eleman aranıyor!

Gençler bu sektöre dikkat! 5 bin yeni eleman aranıyor!

Asgari ücretin 8 bin 506 lira olarak belirlenmesinin ardından şimdi gözler istihdam piyasasına çevrildi. Milyarlarca liralık ticaret hacmine sahip sektörde 2023 yılında 5 bin kişiye daha istihdam olanağının çıkması bekleniyor.



Özel güvenlik sektörünün önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri olan Güvenlik Servisleri Organizasyon Derneği (GÜSOD) Başkanı Murat Kösereisoğlu, 2023 yılına ilişkin beklentilerini açıkladı. Kösereisoğlu, sektörün bu yıl da büyüme ivmesine devam edeceğini vurgularken, istihdam olanaklarının da artacağını müjdeledi.

Gençler bu sektöre dikkat! 5 bin yeni eleman aranıyor!

Özel güvenlik sektörünün 72 milyar TL ticaret hacmine sahip olduğunun altını çizen Kösereisoğlu, sektörün bin 627 özel güvenlik şirketi, 499 özel güvenlik eğitim kurumu, 79 alarm izleme merkezi, özel güvenlik izni almış 98 bin yerdeki 355 binin üzerinde özel güvenlik çalışanıyla ciddi bir kapasiteye sahip olduğunu ifade etti. Kösereisoğlu, 2021 yılında 340 binin üzerinde özel güvenlik görevlisinin istihdam edildiğini belirterek şu an ise özel güvenlik sektöründe 355 bin personele istihdam sağlandığını ve bununun 43 bininin kadın çalışanlardan oluştuğunu aktardı.Çalışanların yaş ortalaması ise 30-40 arasında bulunuyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön