17 / 05 / 2024

Gençler bu sektöre dikkat! 5 bin yeni eleman aranıyor!

Gençler bu sektöre dikkat! 5 bin yeni eleman aranıyor!

Asgari ücretin 8 bin 506 lira olarak belirlenmesinin ardından şimdi gözler istihdam piyasasına çevrildi. Milyarlarca liralık ticaret hacmine sahip sektörde 2023 yılında 5 bin kişiye daha istihdam olanağının çıkması bekleniyor.



SEKTÖR YÜZDE 2 BÜYÜYECEK

Düşük ücret politikaları, meslek standartlarında ve eğitimde istenilen seviyelere ulaşılamaması da sektörü olumsuz etkileyen faktörler arasında yer alıyor. Yüksek teknolojik alt yapının kullanılmasıyla birlikte istihdam sayısında azaltılmaya gidilmesinden yakınan Kösereisoğlu, “Bu da sektörümüzde giriş çıkışların artmasına neden oluyor. Dolayısıyla uzmanlaşmış, deneyimli özel güvenlik görevlisi sayısında istenilen rakamlara ulaşamıyoruz” dedi.

Gençler bu sektöre dikkat! 5 bin yeni eleman aranıyor!

Sektörün 2023 yılında yüzde 2 oranında büyüyeceğini tahmin eden Kösereisoğlu, “Alan eğitimleriyle ilgili programların ve sınav sisteminin de önümüzdeki yıl hayata geçirilmesini umut ediyoruz. Özel güvenlik görevlilerinin ilgili yasa kapsamında, özlük haklarının düzenlendiği bir yıl olmasını umut ediyoruz. Tüm bu beklentilerimiz eğer karşılığını bulursa deneyimli ve nitelikli iş gücü kaybının da önüne geçilecektir” dedi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön