18 / 05 / 2024

Gençler bu sektöre dikkat! 5 bin yeni eleman aranıyor!

Gençler bu sektöre dikkat! 5 bin yeni eleman aranıyor!

Asgari ücretin 8 bin 506 lira olarak belirlenmesinin ardından şimdi gözler istihdam piyasasına çevrildi. Milyarlarca liralık ticaret hacmine sahip sektörde 2023 yılında 5 bin kişiye daha istihdam olanağının çıkması bekleniyor.



2023 yılında uygulanacak olan asgari ücretin, 8 bin 506 TL olarak belirlenmesinin ardından yılın sonlarına 5 bin özel güvenlik görevlisine daha istihdam olanağı çıkacağını düşündüğünü belirten Kösereisoğlu, sektörün sorunlarına da değindi.

NİTELİKLİ İŞ GÜCÜNE İHTİYAÇ VAR

Gençler bu sektöre dikkat! 5 bin yeni eleman aranıyor!

En büyük sorunların başında özel güvenlik görevlilerinin özlük haklarının iyileştirilmesi ve çalışma şartlarının düzenlenmesinin geldiğini kaydeden Kösereisoğlu, “Özel güvenlik görevlileri, riskli ortamlarda ve zor şartlarda hizmet veriyor. Dolayısıyla deneyimli ve nitelikli iş gücüne ihtiyacı var. Bu alanda çalışmak isteyenler, sektörü geçici olarak tercih ediyor. Çalışanlarımız daha sonra iş bulduklarında daha az riskli, çalışma koşullarının ise daha iyi olduğu sektörlere geçiyor. 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetleri kanunu ve ilgili Yönetmeliği kapsamında, özlük haklarının yeniden düzenlenmesi, fazla mesai ücretlerinin artırılması, genel tatil ücretlerinin ve yıllık izin haklarının artırılmasının yanısıra özel güvenlik görevlilerine vazife malullüğü hakkının tanınmasının da gerekli olduğunu düşünüyoruz. Özel güvenlik görevlilerinin vefat etmesi ve yaralanması halinde tazminat ödenmesi, SGK iş tanımları listesine özel güvenlik sektörü başlığı eklenmesinin, sektöre çok olumlu katkıları olacağına inanıyoruz” diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön