29 / 04 / 2024

2 nükleer santral 2023 yılına yetişecek!

 2 nükleer santral 2023 yılına yetişecek!

Erdoğan, Ankara'nın Saray beldesindeki Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) Proton Hızlandırıcı Tesisi'nin açılış törenine katıldı



Erdoğan, Proton Hızlandırıcı Tesisi'nin açılışını yaptı. Türkiye'nin ilk hızlandırıcı teknolojisine sahip araştırma merkezi olan tesiste nükleer fizik, elektronik ve uzay araştırmaları yapılacak. Erdoğan tesis için 'En önemlisi bu tesis nükleer enerji üretimine hazırlandığımız bir süreçte nükleer teknolojinin de adeta beyni olacak' ifadelerini kullandı. Erdoğan açılışın ardındın tesisi gezerek incelemelerde bulundu.


Nükleer herkesin hakkı


Erdoğan, Ankara'nın Saray beldesindeki Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) Proton Hızlandırıcı Tesisi'nin açılış törenine katıldı.


Yaklaşık 45 milyon liralık bir yatırımla Türkiye'nin anlamlı bir merkeze kavuştuğunu dile getiren Başbakan Erdoğan, 'Bu büyüklükte dünyada 20 merkezden bir tanesine ülkemizi kavuşturduk' dedi.


Tedbirler iyi alındığında nükleer santralin hiçbir tehdit içermediğini anlatan Erdoğan, Iğdır sınırına 16 kilometre uzaklıkta Ermenistan'da da bir nükleer santral olduğunu hatırlattı. Erdoğan şöyle konuştu: 'Her ülkenin nükleer enerjiden istifade hakkı vardır. Ama hakkaniyeti gözeteceksiniz. Siz Ermenistan'da yeterli güvenlik önlemi olmayan santralı görmeyeceksiniz, İsrail'in nükleer faaliyetlerini görmeyeceksiniz, ama öbür tarafta İran üzerinden kriz çıkaracaksınız. Bu adalet değildir, bu hakkaniyet değildir. Her ülkenin emniyetli şekilde ve barışçıl amaçlarla nükleeri kullanma hakkı vardır.' Erdoğan, 2023 hedefi içerisinde 2 nükleer santral olduğunu da vurguladı.

Yeni Şafak


Geri Dön