15 / 05 / 2024

Proton Hızlandırıcı Tesisi açılışı

Proton Hızlandırıcı Tesisi açılışı

'Türkiye'nin CERN'i' olarak nitelenen Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) Proton Hızlandırıcı Tesisi'nin açılışı, Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı

2 nükleer santral 2023 yılına yetişecek!

Erdoğan, Ankara'nın Saray beldesindeki Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) Proton Hızlandırıcı Tesisi'nin açılış törenine katıldı

Hükümetten son dakika kentsel dönüşüm açıklaması: Ne yapıp edip hızlandırılması gerekiyor!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve sürecin hızlandırılması gerektiğinin altını çizdi. İşte o açıklama...

'Eskişehir’in şehir merkezinde zemin zayıf, kentsel dönüşüm hızlandırılmalı!'

Deprem ülkesi olan Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması gerekiyor. İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Orkun Kılıç, kentteki binalara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Türkiye’nin CDS’indeki düşüş hızlandı! Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye yatırım iştahı artıyor!

Merkez Bankası Başkanı Erkan’ın son enflasyon raporunda, enflasyon ile mücadeleye ilişkin kararlı bir duruş sergilemesi yatırımcıların Türkiye’ye olan yatırım iştahını artırdı. Türkiye’nin risk primindeki düşüşün hızlandığı belirtiliyor.

Deprem bölgesi için şok karar! Yıkılamayan binaların davalarındaki süreçler hızlandırılacak

Deprem bölgesinde, yıkım kararlarının iptalinin talep edilmesi nedeniyle yıkılamayan binalarla ilgili kanun teklifinde yer alan düzenleme ile süreç hızlandırılacak.

Almanya, 500’den fazla depremzedeye vize verdi! Peki, Almanya kimlere ‘hızlandırılmış vize’ veriyor? İşte vize şartları!

Almanya, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 500’den fazla depremzedeye hızlandırılmış vize uygulaması kapsamında vize verdi. Bu uygulama ile Almanya’da yakınları bulunanlar 3 ay boyunca ülkede kalabilecek.

Kentsel dönüşüm yasal adımlarla hızlandırılmalı!

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Şeker, kentsel dönüşümle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Şeker, kentsel dönüşümün yasal adımlarla hızlandırılması gerektiğine dikkat çekti.

Milyonlarca araç sürücüsü dikkat! Son tarih 31 Mart: İptal ediliyor…

Milyonlarca araç sürücüsünü ilgilendiren düzenlemede artık geri sayım başladı. Köprü geçişlerinde ve otoyollarda OGS devri 31 Mart’tan itibaren kapanacak. OGS iptalinin ardından araçlarda, Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kullanılacak.

TÜGEM Mülk Listeleme Servisi görücüye çıktı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği, Mülk Listeleme Servisi'ni görücüye çıkardı...

Kripto para borsasındaki büyük hırsızlık ve dolandırıcılığa suç örgütü davası!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para borsasında hırsızlık ve dolandırıcılık yaparak, toplamda 72 kişiyi mağdur eden 13 sanık hakkında, 378 yıldan 763 yıla kadar değişen hapis cezaları talep edildi.

Ruslar Türkiye'deki gayrimenkul yatırımlarını hızlandırdı!

Özellikle tatil yörelerine yönelen Ruslar ev satın alıyor ve siyasete atılıyor. Türkiye'deki gayrimenkul alımlarını hızlandıran Ruslar, güney bölgelerde Rusça konuşulan mahallelerin oluşmasına neden oldu.

Fuzul Holding 2022'de konut yatırımlarını hızlandıracak!

FuzulEv Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, 2022 senesinde konut sektörüne yönelik yatırımlarını hızlandıracaklarını belirtti.

RAMS Global Türkiye'deki konut yatırımlarını hızlandıracak!

Kazakistan merkezli Türk şirketi RAMS Global yaptığı açıklamada Türkiye’de sağlık tesisleri ve konut alanındaki yatırımlarını hızlandıracağını kaydetti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi raylı sistem hatlarında çalışmalarını hızlandırdı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentte inşası devam eden T2 hattında çalışmalarını hızlandırdı. Şehrin en önemli projelerinden biri olan T2 hattında test sürüşleri Mayıs 2022'de başlayacak.

Proton Hızlandırıcı Tesisi açılışı Haberi

Proton Hızlandırıcı Tesisi açılışı

Ankara'nın Saray beldesindeki tesisler için düzenlenen açılış töreninde konuşan Erdoğan, "Ülkemizi, bu büyüklükte dünyada 20 merkezden bir tanesine kavuşturduk.'' dedi. Tesisin sağlık, eğitim ve nükleer enerji konusunda büyük katkısı olacağını belirtti. Sağlık alanında ihtiyaç duyulan birçok farklı maddenin artık bu tesiste üretilecebileceğini, hastalıklara hızlı teşhis konusunda ilerleme kaydedileceğini ve nükleer tıp alanında her hizmetin vatandaşların hizmetine sunulacağını vurguladı. Erdoğan, Türkiye'nin 2023'e kadar 2 nükleer santrali üretime geçirip birinin de inşaatına başlanmasını hedeflediklerini dile getirirken, nükleer santrallerin güvenliğine ilişkin şunları kaydetti: "Bugüne kadar dünyada üç kaza yaşandı. Ve bu kazalardan gerçekten büyük dersler çıkarıldı. Tedbirleri iyi aldığınızda, güvenliği hassasiyetle sağladığınızda nükleer santral hiçbir tehdit içermiyor. Bir yıl boyunca 24 saat nükleer santralin kapısında otursanız, bunu bilim adamlarının bize verdiğinden konuşuyorum,...