21 / 05 / 2024

Gıda enflasyonu bu nedenden dolayı her yıl yüzde 3 artabilir!

Gıda enflasyonu bu nedenden dolayı her yıl yüzde 3 artabilir!

Küresel ısınmayla ilgili korkutucu bir öngörü geldi. Küresel ısınmanın gıda enflasyonunu 2035 yılına kadar dünyada her sene yüzde 3 oranında ve manşet enflasyonu ise yüzde 1'in üzerinde artırabileceği açıklandı.



GÖÇ VE GELECEKTEKİ İŞ FIRSATLARI BASKI ALTINDA

 Küresel ısınmanın enflasyonun yanında ayrıca istihdam ve büyüme oranlarını da etkileyeceğini söyleyen Kotz, farklı değişkenlere bağlı olmak ile beraber iklim değişikliği yüzünden çok yüksek ihtimalle gelecekte daha az iş fırsatı meydana geleceğini de aktardı.

Gıda enflasyonu bu nedenden dolayı her yıl yüzde 3 artabilir!

ECB ve Potsdam İklim Etkisi Araştırma Enstitüsü iş birliğiyle yapılan araştırmaya göre, iklim değişikliğine karşı adaptasyon uygulamalarının yetersiz şekilde sürmesi halinde küresel ısınma gıda enflasyonunda 2035 yılına kadar yüzde 0,92 ila yüzde 3,23 bandından, manşet enflasyonda ise yüzde 0,32 ila yüzde 1,18 bandında artışa neden olurken, enflasyonda meydana gelen mevsimsel dinamikleri de değiştirecek. Dünya Meteoroloji Örgütü’nden (WMO) elde edilen verilere göre, küresel sıcaklık artışı, geçen yıl sanayi öncesi döneme göre 1,15 dereceye ulaştı.


Geri Dön