12 / 05 / 2024

Gıda fiyatlarında şok! Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü açıkladı!

Gıda fiyatlarında şok! Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü açıkladı!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatlarının Ekim ayında, Eylül 2022'ye göre 0,1 puan gerilediğini açıkladı. İşte ayrıntılar...



Tahıl Fiyat Endeksi Ekim ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 3 yükseldi. Bu dönemde uluslararası piyasalarda buğday fiyatları Karadeniz Tahıl Girişimine yönelik belirsizlikler ve ABD'den tedarikin aşağı yönü revize edilmesiyle yüzde 3,2 artış gösterdi. Uluslararası piyasalarda pirinç fiyatları da yüzde 1 yükseldi. Tahıl Fiyat Endeksi Ekim ayında, geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 11,1 yükseliş kaydetti. 

Bitkisel Yağ Fiyat Endeksi Ekim ayında yüzde 1,6 geriledi ve 150,1 puan oldu. Bu dönemde özellikle palmiye, soya ve kolza yağlarının fiyatları geriledi. Yağ endeksi bir yıl öncesine kıyasla yüzde 20 düşüş gösterdi. 

Gıda fiyatlarında şok! Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü açıkladı!

Süt Ürünleri Fiyat Endeksi,  Ekim ayında Eylül'e göre yüzde 1,7 azalarak 140,1 puana  geriledi. Endeks geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre ise yüzde 15,4 yükseldi. 

Et Fiyat Endeksi aylık bazda yüzde 1,4 düşerek 118,4 puan olurken, geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 5,8 yükseldi. 

Şeker Fiyat Endeksi de aylık bazda yüzde 0,6 düşerek 109 puan olarak kaydedildi. 2021'in aynı dönemine kıyasla şeker fiyatları yüzde 8,5 geriledi. 

Gıda fiyatlarında şok! Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü açıkladı!

Diğer taraftan, FAO, 2022'de dünya tahıl üretimi tahminini de geçtiğimiz seneye kıyasla yüzde 1,8 düşürerek 2 milyar 764 milyon ton olarak güncelledi. 

Küresel buğday üretiminin bu yıl 783,8 milyon ton olacağı öngörüsünde bulunan FAO, tahıl üretiminin de yüzde 2,8 düşüşle 1 milyar 467 milyon tona gerileyeceğini gündeme getirdi. 

Dünya pirinç üretiminin geçtiğimiz seneye göre yüzde 2,4 düşüşle 512,6 milyon ton olacağı öngörüldü. 

Çiftçiler dikkat! Buğday fiyatlarında son durum ne? Buğday düştü mü? Borsa borsa buğday 4 Kasım 2022 fiyat listesi 

Vakıfbank emekli promosyon ödemeleri Kasım ayında zamlandı! Vakıfbank emekli promosyonu ne kadar?

Emekli maaşlarında çok büyük deprem! Rakamları duyanlar küçük dilini yutuyor! Hemen tablo tablo bu yeni maaşlara bakın!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön