30 / 04 / 2024

Gıdada büyük endişe! Böyle giderse pahalıya da gıda bulunamayacak!

Gıdada büyük endişe! Böyle giderse pahalıya da gıda bulunamayacak!

Dünya büyük bir kuraklık dönemine girerken, bundan en fazla etkilenen ülkelerin başında Türkiye geliyor. Kış mevsimini yaşadığımız bugünlerde yağışların kimi yerde beklendiği kadar olmaması kimi yerlerde ise hiç yağış kaydedilmemesi büyük bir endişeye neden oldu. Ancak en büyük endişe ilkbahar. Peki



Dünyanın bir süredir yaşadığı kuraklık tarımı kalbinden vurdu. Türkiye genelinde de mevsim normallerinin çok üzerinde seyreden hava sıcaklıkları çiftçiden tüketiciye, sanayiciden ihracatçıya ve tüketiciye kadar herkesin kâbusu oldu.

Gıdada büyük endişe! Böyle giderse pahalıya da gıda bulunamayacak!

Ancak asıl büyük endişe ise ilkbaharda yağışların az sıcaklığın ise çok yüksek olması. Çünkü önümüzdeki bahar aylarında yeterli yağış olmaması durumunda, patates, mısır, şekerpancarı, yem bitkileri, sebze birçok üründe ekim yapılamayacak.

OCAK AYINDA TARLALAR SULANIYOR, ÇİMLER YANDI!

Ekonomi gazetesinden Ali Ekber Yıldırım, bugünkü köşesinde işte bu konuyla ilgili bir yazı kaleme aldı.

Meteoroloji raporlarına göre, yağışlar azalırken aralık ayında sıcaklıkların normalin iki katına çıktığına vurgu yapan Yıldırım, özellikle arpa, buğday ekimi yapan çiftçilerin yağışın olmaması nedeniyle daha önce görülmemiş şekilde ocak ayında sulama yapmaya başladığını bildirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön