27 / 04 / 2024

Giresun Dereli'deki konutlar Ağustos'ta teslim edilecek!

Giresun Dereli'deki konutlar Ağustos'ta teslim edilecek!

Önceki yıl sel felaketi nedeniyle hasar gören evlerin yerine inşa edilen Giresun Dereli konutlarının ilk teslimi Ağustos'ta teslim edilecek. 



Geçtiğimiz yıl Giresun'da meydana gelen sel felaketi nedeniyle kent genelinde birçok konut hasar görerek kullanılmaz hale geldi. Sabah'tan Özgür Özdemir'in haberine göre, Dereli'de hasar gören konutların yerine inşa edilen konutların yapımı tüm hızıyla devam ediyor. "Yeni Dereli Projesi" ismiyle hayata geçen projede 71 konut ve 82 iş yeri bitme aşamasına geldi. Ayrıca proje içerisinde kamu binaları, regülasyon ve gezinti alanları da yer alıyor. Ek olarak Sütlüce Mahallesi'nde inşa edilen 142 konutun teslimi de önümüzdeki ay yapılacak. 

Giresun Dereli deki konutlar Ağustos ta teslim edilecek!

Projeye ilişkin açıklama yapan Dereli Kaymakamı Murat Atıcı "Birkaç ay içinde selde zarar gören vatandaşlarımıza yeni işyerlerini ve konutlarını teslim edeceğiz. Ortaya çok güzel bir Dereli çıktı. Dereli yeni hali ile bölgemizin en güzel ilçelerinden biri olacak. Projeyi tamamlayarak ağustosta teslim etmek için yoğun çalışıyoruz" dedi. Dereli sakinlerinden Mustafa Vural (75) "Felaketin hemen ardından devletimizi yanımızda gördük. Devletimiz kısa sürede felaketin izlerini sildi. Yeni bir ilçe ortaya çıktı. Allah razı olsun" derken, Nizamettin Elmalı (48) "Selin yaşandığı gecenin sabahı bakanlarımız bizden önce geldiler ve yaralarımızı sarmaya başladılar. Dereli'miz yeniden modern olarak inşa edildi" diye konuştu. Hasan Küçük (35) ise "Cumhurbaşkanımız buraya geldiğinde ilçemiz için verdiği sözlerin hepsi yerine getirildi. Hızlı bir şekilde yapılan inşaatlar bize sel felaketini unutturdu. Herkesin mağduriyeti devletimiz tarafından giderildi" açıklamasında bulundu.

Giresun Dereli konut inşaatında sona gelindi!


Geri Dön