13 / 05 / 2024

Giydirme cephe nedir? Giydirme cephe özellikleri nelerdir?

Giydirme cephe nedir? Giydirme cephe özellikleri nelerdir?

Giydirme cephe nedir? Giydirme cephe özellikleri nelerdir? soruları yanıtlarını arıyor. İşte detaylar!



GİYDİRME CEPHE NEDİR?

Giydirme cephenin ne olduğunu kısaca şöyle tanımlayabiliriz; Modern mimari yapılarda, taşıyıcı özelliği bulunmayan binaların dış cephelerinde kaplama yolu ile cam, taş veya metal levha gibi malzemelerin kullanıldığı uygulama olarak bilinmektedir.

Dış etkenler için koruyucu ve önleyici olarak geliştirilen giydirme cepheler olarak da tanımlanabilir. Günümüzde markalı ofis projelerinde, prestiji yüksek yapılarda ve standart dışı tasarımların artık olmazsa olmaz unsuru haline gelmiştir. Giydirme cephe tercih nedenleri arasında yapıların şekil hatalarını örtmek, güneş ışığı, yağmur, gürültü ve estetik tasarım yer alıyor.

GİYDİRME CEPHE ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Giydirme cephe özellikleri ise bu sistemler hafif ve ince olmaları, hızlı şekilde uygulanır olmaları, bakımı kolay olması, temizliğinin kolay yapılması, estetiktirler, taşıma kolaylığı ile toz ve kir geçirmeyen özellikleri de bulunur.

1900'lü yıllardan itibaren kullanılmaya başlayan giydirme cephe, 20. yüzyılın mimarisinde de önemli bir yere sahiptir. İlk olarak bir yapı malzemesi olarak pencerelerde kullanılmaya başlayan cam daha sonraları çağdaş bir yapı malzemesi olarak cephenin hepsinde kullanılarak, giydirme cephenin en fazla tercih edilen ürünüdür.

GÜNÜMÜZDEKİ İLK GİYDİRME CEPHE UYGULAMASI NE ZAMAN YAPILDI?

Strüktürel silikon giydirme cephe sisteminin temelini bir araya getiren ilk uygulamalar, Pilkington firması tarafından "patch fitting" adı verilen elemanlar kullanılarak üretilir. Giydirme cephe gelişim süreci de camların arkasındaki strüktürün daha hafif görünmesi ya da mümkünse hiç fark edilmemesi için yapılacak çalışmaların başlamasıyla paralellik gösterir.

TÜRKİYE'DE GİYDİRME CEPHE VAR MI?

Ülkemizde de birçok markalı ofis projesi, rezidans konut projelerinde giydirme cephe kullanılmaktadır. Dünyanın birçok büyük şehrinde yer alan devasa yapılarda kullanılan giydirme cephe, konut sektöründe dünyada ikinci sırada yer alan Türkiye'de de batı ile paralel olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde uygulama alanı oldukça geniş olan giydirme cephe, gerek maliyeti açısından tercih edilir.

Prefabrik evler kaç TL’ye mal olur?

Prefabrik ev için izin gerekir mi? Prefabrik ev için ruhsat nasıl alınır?

100 metrekare prefabrik evin maliyeti ne kadar? Prefabrik ev yapmak maliyetli mi?


Geri Dön