19 / 05 / 2024

Gökkubbe için imar değişikliği yapılacak!

 Gökkubbe için imar değişikliği yapılacak!

ISBAŞ Fabrikasının kaldırılması nedeniyle fabrikanın bulunduğu ve şuanda Gökkubbe yapılan alandaki imar planı düzenlemeleri yeniden yapılacak.



ISBAŞ Fabrikasının kaldırılması nedeniyle fabrikanın bulunduğu ve şuanda Gökkubbe yapılan alandaki imar planı düzenlemeleri yeniden yapılacak.  Konu, Belediye Meclisinin bugün yapacağı Eylül ayı son toplantısında karara bağlanacak.


Isparta Belediye Meclisinin Eylül ayı olağan toplantıları bugün yapılacak beşinci oturumla sona erecek. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'nın rahatsızlığı nedeniyle başkanlık etmesinin düşünülmediği toplantının aynı geçtiğimiz Pazartesi günü olduğu gibi Meclis Başkan Vekili Nedim Yürekli başkanlığında gerçekleştirilmesi bekleniyor. Saat 15.00'de meclis salonunda yapılacak olan toplantıda özellikle İmar Komisyonuna havale edilen gündem maddeleri büyük önem taşıyor.

 

Bunlardan birisi de, muhalefet partileri tarafından eleştirilen Gökkubbe projesi. Zira, bu konu meclise bu defa imar planı değişiklikleri maddesi ile geliyor. Buna göre; geçtiğimiz Ağustos ayının gündeminde de bulunan ve görüşülmeden Eylül ayına aktarılan, ISBAŞ Fabrikasının kaldırılması nedeniyle fabrikanın bulunduğu lağus 2025 ve 2026 porseller ve 7130 ada 1 parsel civarında yapılmakta olan Fuar Alanı göz önüne alınarak imar planının yeniden düzenlenmesi teklifi.


KOMİSYON MECLİSE RAPORUNU SUNACAK

Bu doğrultuda; Belediye Meclisinin geçtiğimiz Pazartesi günü yapılan Eylül ayı toplantısında İmar Komisyonuna havale edilen konu hakkında, söz konusu Komisyon, hazırladığı raporu bugünkü toplantıda meclise sunacak ve rapor meclis üyeleri tarafından kabul veya red edilecek.


Isparta Ekspres Gazetesi


Geri Dön