29 / 04 / 2024

Gölbaşı TOKİ'de pazar yeri ne zaman açılacak?

Gölbaşı TOKİ'de pazar yeri ne zaman açılacak?

Gölbaşı TOKİ konutlarında sosyal donatı alanlarında yaşanan sıkıntılar yıllardır çözülmüyor. TOKİ sakinlerinin yıllardır beklediği Pazar yeri biteli 8 ay oldu ancak çarşı bir türlü açılamadı.




Türkiye'nin en büyük toplu konut projelerinden biri olarak hayata geçirilen Gölbaşı  TOKİ  konutlarında sosyal donatı alanlannda yaşanan sıkıntılar yıllardır çözülmüyor. TOKİ sakinlerinin yıllardır beklediği Pazar yeri biteli 8 ay oldu ancak bir türlü açılamadı. Önce Mart ayında, ardından da seçimden sonra açılacağı belirtilen pazar yerinin açılmasını isteyen TOKİ sakinleri ve esnaf odası, Gölbası'na inmek zorunda kaldıklarını belirtiyor. 


Pazar yerinin tüm ekipmanlan tamamlandı, yolu da hazır.  Ankara  Pazar Yerleri Esnaf Odası Başkanvekili Eşref Koyuncu, pazar yerinin bir an önce açılmasını istediklerini söylüyor. Yaklaşık 6 önce Gölbaşı Belediyesiyle bir görüşme gerçekleştirdiklerini, pazar yerinin açılması talebini ilettiklerini kaydediyor. 

25 bini aşkın insanın yaşadığı Gölbaşı TOKİ'de yaşayanların en önemli sorunu Pazar yerinin bir türlü açılmaması ve toplantı yapabilecekleri, cenaze ve düğün işleri için kullanabilecekleri bir kültür merkezinin bulunmaması. 


Özellikle kadınların sosyal ve kültürel faaliyet yürütecekleri bir kültür merkezi bulunmuyor. 30 Mart 2014'teki yerel seçimleri öncesi adayların 'vaatleri' arasında bulunan kültür merkezi için bir adım atılmış değil. TOKİ konutlarında bulunan Şehir Sebahattin Koçak Anadolu İmam-Hatip Lisesi'nin önünde bulunan kaldırım çalışması da yetki devri'ne takıldı. Yakup Odabaşı'nın döneminde Gölbaşı Belediyesi'nin başlattığı kaldırım çalışması Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 'yetki bende' ısrarı nedeniyle durdu. Ancak Büyükşehir kaldırımı öylece kendi haline bıraktı. 

Çalışmanın üzerinden ikinci eğitim sezonu başladı ancak henüz çözülmedi. Kış öncesi, yağmur ve çamur nedeniyle öğrenciler zorluk çekiyor. 



PAZAR YERİ HAZIR AMA AÇILMIYOR 


Gölbaşı TOKİ sakinlerinin en büyük derdi pazar yeri ve başıboş dolaşan kçpekler. Yerel seçimlerden önce açılacağı söylenen ancak açılmayan, daha sonra ise sırasıyla Mart ayı sonu, Nisan ayı sonu, Mayıs ayı sonu denerek açılacağı belirtilen pazar yeri bir türlü açılmıyor. TOKİ sakinleri pazar yerinin olmamasını büyük bir sıkıntı olarak görüyor. 


Gölbaşı merkeze inmek zorunda kaldıklarını belirten çevre sakinleri, altyapı ve üstyapısı tamamlanmış ancak atıl durumda bekleyen pazar yerinin bir an önce hizmete sunulması gerektiğini belirtiyor. 

Eymir Mahalle Muhtarı Selma Çetinkaya, TOKİ konutlarının Pazar yerine büyük ihtiyaç duyulduğunu, bitirilmesine rağmen açılmamasına anlam veremediklerini belirtiyor. 25 bini aşkın kişinin yaşadığı TOKİ konutlarında, "Vatandaşlar sürekli bize gelerek açılmasını istiyor. Gölbaşı merkeze inmek veya markete gitmek zorunda kalıyor insanlar. Bir an önce açılmasını bekliyoruz." şeklinde konuşuyor. Çetinkaya, Gölbaşı'nda köpek barınağını bulunmasına rağmen başıboş köpeklerin mahallelerde cirit attığını belirterek, insanların çocuklarını dışanya göndermeye çekindiğini anlatıyor. 


Ankara Pazar Yerleri Esnaf Odası Başkanvekili Eşref Koyuncu da pazar yerinin bir an önce açılmasını istediklerini söylüyor. Yaklaşık 6 önce Gölbaşı Belediyesi'yle bir görüşme gerçekleştirdiklerini, pazar yerinin açılması talebini ilettiklerini kaydeden Koyuncu, "Pazar yeriyle ilgili tespit ettiğimiz eksiklikleri de ilettik. Orada binlerce aile pazara ihtiyaç duyuyor. Yer bitmiş, yolu yapılmış neden açılmadığım anlamıyoruz," ifadelerini kullanıyor.


Zaman


Geri Dön