27 / 04 / 2024

Gölcük Otobüs Terminali ne zaman yenilenecek?

Gölcük Otobüs Terminali ne zaman yenilenecek?

Gölcük'ün birçok seçim döneminde yapılacağı söylenen fakat 15 senedir yenilenmeyen Gölcük Otobüs Terminali hakkında birçok şikâyet aktarılıyor.



İlçenin kanayan yaralarından biri olan ve hemen her kesimden büyük tepki alan Gölcük Otobüs Terminali’nden, orada bulunan kişiler de rahatsız. “Marka” kente yakışmayan bu terminaldeki en büyük sorunların başında güvenlik eksikliği ve sanayinin içinde bulunuyor olması gösteriliyor.


İlçenin yıllardır devam eden sorunlarından birisi de Gölcük Otobüs Terminali. İlçemizde birçok seçim döneminde yapılacağı söylenen fakat 15 senedir yenilenmeyen Gölcük Otobüs Terminali hakkında birçok şikâyet aktarılıyor. Marka kent olmak adına birçok projeye ev sahipliği yapan Gölcük’ün deyim yerindeyse arka sokağında bulunan terminalinden, o bölgede bulunan kişiler de rahatsız. Konu ile ilgili olarak aktarılan şikâyetlerden biri, terminalde oturulacak ve otobüs bekleyecek yerlerin olmaması. Özellikle yağmurlu havalarda, yazıhanelerde en fazla 10 kişi kalabiliyor. Kalan kişiler içeriye sığamadığı için dışarıda bekliyor ve soğuğa maruz kalıyor. Vatandaşlar, kimi zaman yağışlı havalarda otobüs

bekliyor. 15 seneden beri yenisinin yapılmasının beklendiği terminalin bir diğer sorunu da tuvalet. Şikâyetlerini aktaran esnaflar, “Burayı kimse kullanmak istemez. İhtiyaçlar göz önüne alınarak yapılan bir şey yok” diyor. Abdest alacak yerin de olmadığını belirten terminal esnafı, özellikle yaşlıların abdest almakta çok zorlandığını, şadırvanın bile yapılmadığını aktarıyor. Otogar içerisinde bulunan banklara geçtiğimiz yılın Kurban Bayramı sonrasında kavuştuklarını aktaran esnaflar, bankların bile otogara farklı bir renk kattığını, fakat bunun, açığı kapatma noktasında fazlasıyla yetersiz olduğunu belirtiyor.


‘KADIN YOLCULAR RAHATSIZ OLUYOR’

Gece saat 2.00’a kadar açık olan terminalde kadın yolcular bekleyemiyor. Esnaflar, terminalde güvenliğin olmaması sebebiyle kadın yolcuların bekleyemediğini, terminale bir güvenlik koyulmasının şart olduğunu aktarıyor. Otobüs firmalarının yetkilileri, bagaj taşıyacak araçların olmadığını belirterek yükü fazla olan kişilerin zorluk yaşadıklarını da ayrıca belirtiyor. Kaldırımlarda engelli araçlarının kullanması için engelli rampası bulunmuyor. Bu da engellilerin büyük ve haklı tepkisine yol açıyor. Esnaflar, yağmurlu havalarda yolcuların ıslandığını belirtiyor ve yolcuların bekleyebilecekleri bir kafenin olmamasını da eleştiriyor. Otogar yanında bulunan kahvede, bazen küfürlü konuşulduğunu ifade eden esnaflar, bundan kadın yolcuların rahatsız olduğunu fakat kimsenin buna bir ses çıkaramadığını söylüyor. Son olarak, otogarda bir danışmanın olmadığını da aktaran terminal esnafı, yolcuların herhangi bir sıkıntısını aktaracağı, yardım talep edeceği bir danışmanın olmamasını büyük bir eksiklik olarak gördüklerini ifade ediyorlar. Kentsel dönüşümün merakla beklendiği ilçemizde, terminalin bulunduğu bölgede de bir planlama yapılması bekleniyor. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında, terminalin bulunduğu alanda da yeni bir terminal yapılacağı ifade edilmişti. Artık vatandaşlar, kentsel dönüşümün ne zaman başlayacağını merak ediyor. Bunca sıkıntıya bakıldığı zaman söylenecek tek söz kalmakta: Gölcük Otobüs Terminali kimsenin umurunda değil.



Gölcük Postası


Geri Dön