28 / 04 / 2024

Gölcük Otobüs Terminali kentsel dönüşümle yenilenecek!

Gölcük Otobüs Terminali kentsel dönüşümle yenilenecek!

Gölcük'te geçtiğimiz yıllardan bu yana yapılması beklenen Gölcük Otobüs Terminali’nin kentsel dönüşüm projesi dahilinde yeni haline kavuşması hedefleniyor



Gölcük, özellikle 17 Ağustos’ta yaşanan ve asrın felaketi olarak adlandırılan depremin ardından büyük bir yara almıştı. Yapılan yatırımlarla birlikte sorunlarını çözmeye başlayan Gölcük, geçen yıllar içerisinde eski ritmini yavaş yavaş yakalamaya başladı. Deprem  öncesinde D­130 Karayolu üzerinde bulunan otobüs terminali, depremden sonra şu an hizmet verdiği kısma alınmış ve anayoldan uzak kalmıştı. Her geçen gün gelişen ve büyüyen ilçemiz Gölcük’e mevcut terminal yetmemeye başladı ve vatandaşlar, yeni ve kapsamlı bir terminal yapılması konusunda isteklerini yetkililere iletti.


SANAYİ SİTESİNİN BULUNDUĞU ALANDA YAPILACAK 


Bazı sorunların da dillendirildiği terminal hakkında, ilçemizde yapılacak olan kentsel dönüşüm projesi kapsamında yeni bir projenin yapılacağı ifade edilmekte. Buna göre, mevcut sanayi sitesinin yeni yerine geçmesinin ardından şu an hizmet veren sanayi sitesi kaldırılacak. Boş kalacak olan bu alanda ise kapalı pazar alanı, bu alanın üst katında da otobüs terminali yapılması hedefleniyor. Böylelikle yol hizasına kadar çıkarılacak olan otobüs terminalinin hem istekleri karşılayacak kapasitede yapılacağı hem de Gölcük’e yakışacak bir yer olacağı ifade ediliyor. Gölcüklü vatandaşlar da birtakım sorunlar yaşadıkları otobüs terminalinin yeni halini merakla beklemeye başladı.


Gölcük Postası


Geri Dön