27 / 04 / 2024

Gölcük’te iki parkı birleştiren modern köprü hizmete girdi!

Gölcük’te iki parkı birleştiren modern köprü hizmete girdi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Barbaros Hayrettin Paşa Parkı ve İhsaniye Sahil Parkı, modern çelik köprüyle birleştirildi. İşlevini yitiren eski köprünün yerine yapılan, yaya ve araç geçişine uygun köprü hizmete girdi.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Barbaros Hayrettin Paşa Parkı ve İhsaniye Sahil Parkı, modern çelik köprüyle birleştirildi. İşlevini yitiren eski köprünün yerine yapılan, yaya ve araç geçişine uygun köprü düzenlenen törenle hizmete girdi. Törenin ardından Gölcük Belediyesi tarafından iftar programı düzenlendi. Programa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş katıldı.



KAVAKLI SAHİLİNDE BÜYÜK DEĞİŞİM


17 Ağustos’ta ağır hasar gören Gölcük Kavaklı sahiline Büyükşehir tarafından yaptırılan Barbaros Hayrettin Paşa Parkı ile hemen yanındaki İhsaniye Sahil Parkı, modern bir köprü ile birleşti. Araç ve yaya geçişine uygun çelik köprünün yapımında 1.200 metreküp dolgu, 270 metreküp beton, 174 ton çelik, 20 adet kazık, 65 ton nervürlü demir, 2 adet kenarayak, 60 metreküp taş duvar, 350 ton plentmiks temel, 520 ton asfalt, 30 metre uzunluğunda bordür ve 850 metrekare tretuvar kullanıldı.


VATANDAŞ İLE İÇ İÇE İFTAR


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan iki parkı birbirine bağlayan çelik köprünün açılışında verilen iftara katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Gölcük Belediyesi Başkanı Mehmet Ellibeş, vatandaşlarla beraber oruçlarını açtı. Vatandaşlar köprünün yapılmasıyla iki parkın birleşmesinin getirdiği kolaylık ve Gölcük’e Büyükşehir’in yaptığı hizmetlerden ötürü Başkan Karaosmanoğlu’na teşekkürlerini sundu.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön