30 / 04 / 2024

Kocaeli Belediyesi Gölcük’ün iki dev parkını modern bir köprüyle birleştirdi!

Kocaeli Belediyesi Gölcük’ün iki dev parkını modern bir köprüyle birleştirdi!

Büyükşehir Belediyesi, Gölcük’te Barbaros Hayrettin Paşa ile İhsaniye Sahil parklarını bakımsız ve yetersiz olan eski köprüyü kaldırarak modern bir köprüyle birleştirdi. İhsaniye Sahil Caddesi ve Altıncan Sokak’ta da asfalt çalışmaları tamamlandı.




Büyükşehir Belediyesi, Gölcük’ün iki dev parkını modern bir köprüyle birleştirdi. 17 Ağustos Depremi'nde sular altında kalan ve ardından yapılan çalışmalarla Gölcük’e kazandırılan Barbaros Hayrettin Paşa ile İhsaniye Sahil parkları arasında yapılan modern yaya köprüsü kullanıma hazır hale geldi. Yetersiz ve bakımsız köprü sökülerek yerine 140 metre uzunluğundaki yeni ve modern çelik köprü ise İhsaniye Sahil Caddesi ile Altıncan Sokak’a bağlandı.


GÜVENLİK İÇİN TAM DONANIM



Çalışma kapsamında bin 200 m3 kazı dolgu, 174 ton çelik köprü, 270 m3 beton, 20 adet kazık, 65 ton nervürlü demir, 2 adet kenarayak, 60 m3 taş duvar, 350 ton plentmiks temel, 520 ton asfalt, 300 metre uzunluğunda bordür, 850 m2 tretuvar imalatı yapıldı. İhsaniye Sahil Caddesi ve Altıncan Sokak’ta da asfalt çalışmaları tamamlandı. Çizgilerin çekilmesinin ardından yol kullanıma açılacak.


Kocaeli Manşet


Geri Dön