02 / 05 / 2024

Goldman Sachs'tan korkutan dolar tahmini! Mart'ta....

Goldman Sachs'tan korkutan dolar tahmini! Mart'ta....

Küresel piyasalar ve Türkiye ekonomisi FED'in faiz yükselişine odaklanmış durumda. Türkiye'de ekonomistler faiz yükselişi kararının doları vuracağına dikkat çekiyor. Peki FED'in faiz artışından sonra dolar ne olacak? İşte Goldman Sachs'tan korkutan o tahmin...



7 toplantıda 25 puan faiz artışı

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; Goldman Sachs ABD’de dün enflasyonun yüzde 7.5’e tırmandığını ortaya koyan vernin ardından faiz beklentilerinde değişiklik yaptı. Jan Hatzius öncülüğündeki Goldman Sachs ekonomistleri Fed’in 7 toplantısında 25’er baz puanlık yükselişe gideceğini öngörüyor. 

Goldman Sachs tan korkutan dolar tahmini! Mart ta....

Küresel bankalar da Fed’den agresif faiz yükselişi geleceğini öngörüyor. Deutsche Bank ekonomistleri dünkü enflasyon verisyükselişi öngördüklerini dile getirdi. Ekonomistler Kasım ayı hariç kalan her toplantıda da 25’er baz puanlık yükseliş öngörüyor. Uzmanlar faiz artış döngüsünün küresel ekonomik toparlanmayı tehdit edeceğine dikkat çekiyor. Nomura Holdings de benzer şekilde Mart ayında 50 baz puan artış beklediğine vurgu yaptı.

Altın ve petrol fiyatları fırladı!

Emeklilerin maaşlarına ek ödeme yapılıyor! Son dakika açıklaması geldi...

Altın ve gümüşte kritik hamle! Yatırımcılara şok haber!

4 bankadan acil ihtiyaç kredisi müjdesi! 50 bin TL...

SSK ve Bağ-Kur emeklisinin aylık geliri değişecek! Dikkat ödemeler başlıyor!

Tapuda büyük değişiklik! Üç boyutlu uygulama geliyor!

Kripto paralarda büyük çöküş uyarısı! Mart ayının sonunda...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön