06 / 05 / 2024

Gözünüz arkada kalmasın, kontrol sizde!

 Gözünüz arkada kalmasın, kontrol sizde!

Akıllı ev sistemleri ile donatılan yeni nesil evler, konut sakinlerine dışarıda olduğu anlarda bile evin tüm birimlerini tek bir tuşla kontrol etme fırsatı sunuyor. Yaşımı kolaylaştıran sistem aynı zamanda enerji tasarrufu da sağlıyor…



Gelişen inşaat teknolojileri ile birlikte yaşam artık çok daha rahat ve konforlu bir hale geldi. Konutta yeni trend olarak karşımıza çıkan "akıllı ev sistemleri” de bu teknolojilerin en yenisi. Oturduğunuz yerden tek tuşla birçok ihtiyacınızı karşılama fırsatı sunan akıllı ev sistemleri, dışarıda olduğunuz anlarda bile evinizi kontrol etme imkanı tanıyor. Tüm ısıtma ve soğutma sistemlerin dışarıdan kontrol edilebilmesi, ışıkların, perdelerin, kapıların oturduğunuz yerden tek tuşla açılıp-kapatılabilmesi, banyoya girdiğinizde kendiliğinden yanan ışıklar, oda sıcaklığının otomatik olarak istenilen seviyeye gelmesi…Türkiye’de inşaat sektöründe yerini almaya başlayan bu sistem, hayatı kolaylaştırdığı gibi enerji tüketimini de azaltıyor. 


 Gözünüz arkada kalmasın, kontrol sizde!


Evin tüm kontrolü parmağınızın ucunda


Yalçınlar Group tarafından Büyükçekmece Gölü kıyısında hayata geçirilen Gölmahal’de akıllı otomasyon sistemleri ile ne kadar uzakta olursanız olun evin tüm işlevlerini kontrol altında tutabililiyorsunuz. Akıllı sistem otomasyon tekniklerine sahip Gölmahal Villaları’nda, evdeki her türlü cihaz istenildiği şekilde, bilgisayardan veya telefondan kumanda edilebiliyor. Ayrıca, tek tuşla tüm sistemleri farklı ortamlarda çalıştırabilecek menü uygulamaları da yapılabiliyor. Akıllı ev sisteminde özel olarak ayarlanan misafir menüsü ile ev sahipleri için hayat daha kolay bir hal alıyor. Salona girildiğinde tek tuşla misafir menüsüne basıldığında salonun perdesi ayarlanıyor, önceden menüye yüklenmiş tüm ışıklar, havuz ışıkları ve bahçe ışıkları yanıyor, müzik çalıyor ve oda sıcaklığı istenilen seviyeye getiriliyor. Gölmahal Villaları’nda akıllı ev sistemleri ile her odanın ısısı ayrı ayrı istenilen sıcaklığa göre ayarlanabiliyor. Hava kaynaklı ısı pompalı sistemle yerden ısıtma ve serinletme çalışırken, hava ve nem şartlarının takviye istediği durumlarda Fancoil sistemler otomatik devreye giriyor. Zeminden serinletme sisteminin bulunduğu Gölmahal’de, ev sahipleri yazın sıcaklığın farkında olmuyor. Haziran 2013’te teslim edilmesi planlanan projede, 580 metrekare büyüklüğe sahip 38 villa, 1 milyon 295 bin dolar ile 1 milyon 495 bin dolar arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. 


 Gözünüz arkada kalmasın, kontrol sizde!


Faturaları aşağıya çekiyor

Çamlıca’da 155 bin metrekarelik bir alanda yükselen Exen İstanbul, Sur Yapı imzası taşıyor. Toplam bin 38 konutan meydana gelen proje, iddialı teknolojik alt yapısı ile öne çıkıyor. Akıllı ev sistemiyle inşa edilen Exen İstanbul’da sistem sayesinde enerjide tasarruf sağlanıyor. 1+1’den 4+1’e kadar farklı daire seçeneklerinin sunulduğu projede, fiyatlar 631 bin TL’den başlıyor. Aralık 2013’te teslim edilmesi planlanan Exen İstanbul’da Türk hamamı, yüzme havuzu, açık-kapalı fitness alanları, kuaför, kafe, tenis kortu, kreş, vale, resepsiyon hizmetleri, house keeping, concierge, kuru temizleme, lostra, fun golf alanı, bisiklet parkuru ve açık-kapalı otopark bulunuyor. 


 Gözünüz arkada kalmasın, kontrol sizde!


Akıllı çipler sayesinde eviniz güvende

İmaj İnşaat tarafından Zekeriyaköy’de hayata geçirilen İmaj Garden Zekeriyaköy ve İmaj Greenlife Zekeriyaköy Villaları’nda anahtarlıkta taşınabilen ve bozuk para büyüklüğündeki akıllı çipler ile eve giriş çıkışlar takip edilebiliyor. 46 villadan oluşan İmaj Garden ve İmaj Greenlife Zekeriyaköy Villaları’nda müstakil villa, ikiz villa, bahçe dubleksi ve kat bahçeli çatı dubleksi seçenekleri bunuluyor. 600 metrekarelik sosyal alanı içinde açık yüzme havuzu, mini aqua-park, sauna ve buhar odası, yürüyüş parkuru ve fitness merkezi, mini gol sahası, mini futbol sahası, karaoke salonu ve 20 kişilik özel cep sineması alanı bulunuyor. Projede villalar metrekaresi 2 bin 600 dolar ile 3 bin dolar arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor.


 Gözünüz arkada kalmasın, kontrol sizde!


Elektrikli cihazlar cep telefonundan yönetiliyor

Otağtepe-Kavacık’ta inşa edilen Beykonakları’nda birçok elektrikli cihazı cep telefonundan kolayca yönetebiliyorsunuz. Elektrikli cihazları bir kumanda kablosu ile birbirine bağlayan akıllı sistemle donanımlı villalarda, birçok cihaz eş zamanlı olarak kumanda edilebiliyor. Sadece tek bir kumanda cihazı ekranı veya çok az sayıda anahtar ile ışığı, ısıtma sistemini, jaluzileri veya hırsızlık alarm sistemini kontrol edilebiliyor. Hatta dilerseniz bu işlevleri veya işlevlerin durumlarını bir dokunmatik ekranla ya da internetten kolayca ulaşarak kontrol edebiliyorsunuz. EA İnşaat tarafından hayata geçirilen projede, büyüklükleri 167 metrekare ile 458 metrekare arasında değişen 54 adet daire bulunuyor. Beykonak’larında 2+1, 2+1 dubleks, 3+1, 4+1, 4+1 çatı dubleks ve 5+1 bahçe dubleks daire seçenekleri yer alıyor. Projede yer alan konaklar 990 bin dolar ile 3,5 milyon dolar arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. 


 Gözünüz arkada kalmasın, kontrol sizde!


Dokunmatik panelle tüm ev kontrol altında

Eroğlu Gayrimenkul tarafından Merter’de hayata geçirilen Platform Merter’de akıllı ev sistemleri ile ısıtma, soğutma ve aydınlatma sistemleri uzaktan erişibilir şekilde planlanıyor. Konut içerisindeki farklı ihtiyaçların, dokunmatik panel grafik ekranı üzerinden kontrol edilebildiği projed, tüm ışık sistemleri eve giriş ve çıkışlar için farklı senaryoları tek dokunuşla uygulanabilir kılıyor. Dokunmatik panel ayrıca, sıcak su sayacı üzerinden sıcak su tüketimi, kalorimetre üzerinden ısı enerjisi kullanımı gibi kontrollü tüketimi destekleyen fonksiyonları da ev sahiplerine sunuyor. Projede akıllı ev teknolojileri, günlük kullanımların yanı sıra proje sakinlerinin güvenliği için de pek çok önemli fonksiyona sahip. Gelen misafirler ile sesli ve görüntülü görüşme imkanı tanıyan dokunmatik panelden ev sahipleri, her türlü dilek ve şikayetlerini  site yönetimine anında bildirebiliyor. 1+1’den 5+1’e kadar farklı daire seçeneklerinin sunulduğu projede fiyatlar 438 bin TL’den başlıyor. 


 Gözünüz arkada kalmasın, kontrol sizde!


IQ ile önce test et sonra al

Akıllı ev sistemlerinin gelişmesinde öncü rol oynayan Dumarkaya, IQ Deneyim Odası ile müşterilerine alacakları evi önceden test edebilme imkanı sunuyor. Dumankaya projelerinden ev almak isteyenler deneyim odalarında kendilerine sunulan konforu birebir yaşadıktan sonra karar verebiliyor. 1+1’den 4+1’e kadar farklı daire seçeneklerinin sunulduğu Dumankaya Halkalı projesinde tek tuşla evin içinde veya dışında birçok cihaza komut verilebiliyor. Projede daireler 188 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Dumankaya Halkalı’da fitness salonu, güneşlenme terası, açık yüzme havuzu, yürüyüş yolları, peyzaj alanları, basketbol sahası, kapalı otopark, hobi odası, su kanalları, sauna, kafe ve çocuk oyun alanlar yer alıyor. 


 Gözünüz arkada kalmasın, kontrol sizde!


740 bin TL’ye akıllı ev

Ofton İnşaat tarafından Kandilli’de hayata geçirilen Elysium Serene Kandilli projesinde tüm daireler akıllı ev sistemi ile donatılıyor. Toplam 136 konuttan oluşan proje, 4 katlı 17 bloktan oluşuyor. 3+1 konut tiplerinden oluşan projede daireler 740 bin TL ile 1 milyon 333 bin TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. Eylül 2013’te teslim edilmesi planlanan Elysium Serene Kandilli’de, cafe, mini market, basketbol sahası, açık-kapalı yüzme havuzu, yoga salonu, tenis kortu, buhar odası, sauna, güzellik salonu ve otopark bulunuyor. 


 Gözünüz arkada kalmasın, kontrol sizde!


11 adet akıllı villadan oluşuyor

Çamlıca’da Selimoğlu Group tarafından 10 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen Çamlıca Masalı Konakları, 11 adet akıllı ev sistemiyle donatılmış villadan oluşuyor. Projede satışı devam eden sınırlı sayıda villa bulunuyor. Çamlıca Masalı Konakları’nda villalar 4 milyon 800 bin dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Ağustos 2012’de teslim edilmesi planlanan projede, yüzme havuzu, sosyal tesis, her villada cep sineması, Türk hamamı, buhar odası, spa, otopark ve güvenlik hizmeti bulunuyor. Projede konaklar 4 milyon 200 bin dolar ile 4 milyon 350 bin dolar arasında değişen rakamlarla satışa sunuluyor. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön