Altın & Gümüş

Gram altın mı? Çeyrek mi? Yoksa has altın mı? En çok hangisi kazandırıyor? İslam Memiş az önce açıkladı!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş gündemden düşmeyen altın ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. Altın kahini olarak bilinen İslam Memiş, hangi altın türlerinin alınması, hangi altın türlerinin alınmaması gerektiğini anlattı. İşte detaylar...Altın kahini olarak bilinen İslam Memiş yaptığı açıklamada insanların küçük miktarda altın alırken yarım gram ya da çeyrek alabileceğini bunun tercihe göre değişeceğni söyledi

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Bir Bilene Sorduk Youtube kanalında altın çeşitleriyle ilgili kafaları karıştıran soruları cevapladı.

Altın kahini olarak bilinen İslam Memiş yaptığı açıklamada insanların küçük miktarda altın alırken yarım gram ya da çeyrek alabileceğini bunun tercihe göre değişeceğni söyledi. Konuyla ilgili örnek veren İslam Memiş, kendisinin cumhuriyet altını biriktirdiğini söyleyerek, karşısındaki kişiye de bunu önerdiğini ancak bunun tamamen yanlış bir uygulama olduğunu söyledi. 

İslam Memiş, yaptığı açıklamada, Kuyumcunun malı satarken maliyeti en düşük olanı satmaya çalıştığını ve nakite ihtiyacı olduğunu o yüzden o ürünün en iyi olduğunu söyleyip ürünü sattığını vatandaşın da buna inandığını ve aldığını belirtti.  

Memiş, bugünkü şartlarda tam ziynet altına vatandaşların cumhuriyet altını dediğini ancak Cumhuriyet altınının farklı olduğunu ve arkasında Türkiye Cumhuriyeti diye yazdığını söyleyerek, ziynet altını yani tam altının ise farklı olduğunu ve arada 25 lira civarında fark bulunduğunu kaydetti. Memiş "Kulpsuz olan ziynet altın, kulplu olan cumhuriyet altınıdır." dedi.

Ülkemizde bölgelere ve geleneklere göre bile altınların isimlerinin değiştiğini kaydeden İslam Memiş, Karadeniz'de çeyrek altına para altın veya para dendiğini, ziynet altınına Doğu ve Güneydoğu'da ziynet altını değil, Cumhuriyet altını dediklerini söyledi.
 

"4 çeyrek altın, 1 ziynet altın yapar. 2 çeyrek altın 1 yarım altın yapar. Çeyrek, yarı ve tam ziynet altın 22 ayardır." diyen İslam Memiş, alım satım arasındaki farkın normalde 20 lirayı geçmediğini Bunun da makas aralıklarının son günlerde arttığı için olduğunu söyledi.

Altın için kırmızı alarm çalıyor! Yatırımda bu yanlışa düşen büyük hata yapar! Kulaktan kulağa yayılıyor...

Uzmanlardan gram altın için bomba tahmin geldi! Gram altın yıl sonunda bu kadar olacak!

Altın fiyatları son durum: Bugün gram, çeyrek, Ata, tam ve Cumhuriyet altını ne kadar? 9 Haziran 2022 altın fiyatları