22 / 05 / 2024

Gram altında 1450 TL beklentisi! Yatırımcılar dikkat...

Gram altında 1450 TL beklentisi! Yatırımcılar dikkat...

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Rusya-Ukrayna krizinin piyasalara olacak etkisini youtube yayınında değerlendirdi. Daha önce 2022 yılı bazında konuşan uzman isim, piyasalarda savaş fiyatlandırılması yapıldığını dile getirdi. Gram altında 1450 TL beklentisi gündeme geldi...



“Gram altın TL fiyatı 840 lira seviyesinde. Ons altından aldığı desteğe bir de dolar TL kuru desteği eklendi. Savaş fiyatlaması olduğu için altın tarafından da bu yükselişler görüldü. Önümüzdeki günlerde hem altında hem de dövizde geri çekilmeler yaşanırsa bu çekilmeler orta ve uzun vade için yatırımcısına iyi alım fırsatları verecektir” dedi. 

"GRAM ALTIN DAHA ERKEN 1450 LİRAYI GÖREBİLİR"

"Emtia fiyatlarında gram altın için 1450 lira, altının ons fiyatında 2150 dolar seviyeleri sanırım bu savaş riskinden dolayı biraz daha erkene çekilmiş olabilir. Yıllık bazda beklediğim bu senaryolar biraz daha erken gerçekleşebilir" diyen İslam Memiş şu tahminde bulundu:

"Ama dediğim gibi yaptırımlar, diploması tarafındaki açıklamalar vs. birçok tantana piyasalarda artık her geçen gün yeniden fiyatlanacak. O yüzden ay sonuna kadar yaşanabilecek geri çekilmeleri yakından takip etmek gerektiğini düşünüyorum. Bu gümüşün gram fiyatı için geçerli, altının gram fiyatı için geçerli, dolar TL kuru için geçerli, diğer yabancı para birimleri için geçerli."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön