02 / 05 / 2024

Gram altının 4 ay sonra kaç lira olacağı açıklandı! Bu haberi okumadan altın almayın! Piyasa Kahini açıkladı

Gram altının 4 ay sonra kaç lira olacağı açıklandı! Bu haberi okumadan altın almayın! Piyasa Kahini açıkladı

Altında dalgalı günler yaşanmaya devam ediyor. Ağustos ayına yükseliş ile başlayan gram altın son iki haftadır orantılı bir şekilde düşüş seyri sergilemekte. Yatırımcılar ve vatandaşlar tarafından ise altının akıbeti kafalarda büyük soru işaretlerine sebep oluyor.  İşte detaylar…



Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altının önümüzdeki günlerde nasıl bir seyir alacağını açıklarken gram altının yıl sonunda göreceği rakamı açıkladı. Memiş, ilk olarak Fed Başkanı Powell’ın yapmış olduğu açıklamalarının kripto para piyasası ve aynı zamanda emtia fiyatlarında sert düşüşlere sebep olduğunu dile getirdi. "Fed piyasaları baskılamaya devam ediyor" ifadelerini kullanan Memiş, Bitcoin’in kritik ve psikolojik destek seviyesini şu ifadeler ile açıkladı:

"20 bin dolar. Bitcoin 19. 848 dolar, % 4’lük bir değer kaybı ile haftaya başladı. Direnç seviyesi olarak 22 bin dolar, destek seviyesi olarak ise 18 bin dolar. Bu bant aralığında takip edilmeli, burada gezinecek gibi düşünüyorum. Fed etkisi ile baskılanma ise biraz daha devam edecek."

"HANGİSİ DAHA UCUZ, HANGİSİ DAHA PAHALI?"

Dolar karşısında duran yatırım araçlarında sert düşüşler gerçekleştiğini dile getiren Memiş, yatırımcıların dikkat etmesi gereken noktaları da açıkladı. Memiş, "Hangisi ucuz, hangisi pahalı, buna dikkat etmeliyiz. Yatırımcı ya pahalı olan ile ucuzu takas edecek veya ucuz olanı alıp varlıklarını koruyacak" şeklinde konuştu.

Dolar karşısında bulunan tüm emtialarda baskılanma olduğunu ifade eden Memiş, yatırım için manipüle edilen yatırım araçlarını da tavsiyelerine ekledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön