08 / 05 / 2024

GSS prim borcu olanların yapılandırması nasıl olacak? İşte yapılandırma detayları

GSS prim borcu olanların yapılandırması nasıl olacak? İşte yapılandırma detayları

Sağlık hizmetlerinden yararlanmak isteyen ancak Genel Sağlık Sigortası (GSS) primlerini ödeyemeyenler için bir fırsat doğdu. GSS prim borcu olanlar diğer kamu borçlularından ayrı tutuluyor ve 31 Ağustos'a kadar borçlarını yapılandırarak gecikme faizlerinden kurtulabiliyorlar.



GSS prim borcu olanların yapılandırması nasıl olacak? İşte yapılandırma detayları

Gelir testi yaptıranlar borcu ödemeyecek

Türk vatandaşlarının bazıları, sosyal güvenceleri bulunmaması sebebiyle genel sağlık sigortası kapsamına alınmaktadır. Ancak, prim ödeyemeyecek durumda olanlar, gelir testi yaptırarak bu durumlarını beyan edebilirler.

Kişilerin gelir testi için başvuruda bulunacakları kurum, Adres Kayıt Sistemi'nde kayıtlı olan ikametgahlarının bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarıdır. Bu kapsamda, vatandaşlar gelir testi yaptırmak istediklerinde, ikametgâh adresleri ile ilgili bilgileri doğrultusunda ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaat etmeleri gerekiyor.

Genel sağlık sigortası primlerinin tamamının devlet tarafından karşılanabilmesi için Kurum tarafından gönderilen tescil tebligatının tebliğ tarihinden itibaren 1 ay içerisinde gelir testine başvurulması gerekmektedir. Aksi takdirde, gelir testine kadar olan borçlar genel sağlık sigortalısı tarafından ödenmek zorunda kalınacaktır.

Gelir testi, 31 Temmuz 2023 tarihine kadar yapılacak. Yapılacak gelir testi sonucunda, borçları silinecek kişiler belirlenecek ve bu kişilerin ödeme gücü olmadığı tespit edildiğinde, borçları tamamen silinecek. Bu sayede, vatandaşlar borç yükünden kurtulacak ve daha rahat bir nefes alacaklar.

SGK'dan flaş açıklama! Kimler EYT'den yararlanamayacak?

SGK’dan kritik duyuru! O oranlar yeniden belirlendi! Resmi Gazete’de yayımlandı!

SGK üzerinden hasta bezi yardım için sorgulama nereden yapılır? SGK'nın talep ettiği belgeler neler?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön