Ekonomi

Gümüş yatırımcıları dikkat! Gümüşün gramı bu hafta ne olur?

Gümüş piyasasında bu hafta içi ani iniş ve yükselişler yaşandı. FED'in faiz kararı ve Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı harekatların hız kesmeden devam etmesi gümüş piyasasında dalgalanmalara neden oldu. Peki gümüş fiyatları hafta içi ne oldu, bu hafta ne olur? İşte cevabı... Hafta içerisinde yaşanan gelişmeler ve FED'in faiz kararını açıklaması ile gümüş fiyatlarında dalgalanmalar yaşandı

Gümüşün gramı14 Mart Pazartesi sabahına 12,55 liradan başladı. Hafta içerisinde yaşanan gelişmeler ve FED'in faiz kararını açıklaması ile gümüş fiyatlarında dalgalanmalar yaşandı.

Piyasaların büyük merakla beklediği Amerika Merkez Bankası FED faiz kararını Çarşamba günü saat 21:00'da açıkladı. Kasım 2018’den bu yana ilk kez faiz arttırma kararı alan FED faiz oranını 25 baz puan artırdı. FED faiz kararının  hemen ardından piyasalarda hareketlenmeler başladı.

FED'in faiz kararı ve Rusya Ukrayna arasındaki savaşın hız kesmeden devam etmesiyle gelen olumsuz haberlerin gündemde yer alması, gümüş piyasasında ani iniş çıkışlar yaşanmasına neden oldu. Peki gümüş bu hafta içi hangi seviyeleri gördü? Gelecek hafta gümüş kaç lira olur? Gümüş almak isteyen vatandaşların ve yatırımcıların merak ettiği soruların cevabı haberimizde...

GÜMÜŞÜN GRAMI KAÇ LİRA OLDU?

Gümüşün gramı 14 Mart Pazartesi sabahına 12,55 liradan başladı. Salı günü 12,03 liraya kadar düşen gümüşün gramı FED'in faiz kararı öncesinde sert düşüş gösterdi. Çarşamba gününe 12,04 liradan işlem gören gümüş, FED'in faiz kararından sonra Perşembe gününe 12,21 liradan başladı. Haftanın son işlem gününde gümüş 12,21 liradan işlem görürken bu hafta değer kazandı. Gümüş geçen haftaya göre 0,39 değer kaybetti.

GÜMÜŞ BU HAFTA NE OLUR?

Rusya Ukrayna arasındaki Müzakereler sürerken Ukrayna, Rusya’nın taleplerinin ağır olduğunu belirtirken Rusya ise tam bir anlaşmanın söz konusu olmadığını belirterek hafta başı azalan risk fiyatlaması yeniden alevlendi. Bu gelişmeler piyasaların hareketenmesini sağlarken güşün gramının yönünü yukarı çevirecek.

Rusya-Ukrayna savaşına yönelik gelen olumsuz haberler, küresel risk iştahını yeniden bozulmasına neden oldu. Gerilimlerin devam etmesi ve FED'in faizleri artırmasının ardından piyasaların yükseleceği bekleniyor. 

Gümüş fiyatlarında son dakika! Gümüşün gramı bugün kaç lira?

Gümüş yatırımcıları dikkat! Gümüş hız kesmeden yükseliyor...

Neden altın ve gümüş almalıyız?

Gümüş yeni zirveler için güç topluyor!

925 ayar gümüş gram fiyatı ne kadar?