05 / 05 / 2024

  tskb konut fiyat endeksi şubat 2020

  tskb konut fiyat endeksi şubat 2020

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş., özet yorumlarla gayrimenkul sektörüyle ilgili önemli konu başlıklarını, koronavirüsün sektöre etkisini ve Şubat ayı konut satışlarını inceledi...

Konut satışları son 8 yılın en düşük seviyesinde!

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. “Bir Bakışta Konut Piyasası 2023” başlığıyla yayınladığı yeni raporunda, konut piyasasını mercek altına aldı. İşte o rapordaki çarpıcı detaylar...

Metrekaresi 3900 lira! İşte ilçe ilçe konut fiyatları

TSKB Gayrimenkul Değerleme tarafından yapılan araştırmaya göre sıfır konutta üç büyük şehirde en uygun fiyat Ankara'da 3 bin 900 liradan başlayan konutlardaki metrekare fiyatı 50 bin lirayı görüyor. İstanbul'da 12 bin lira ile 45 bin lira arasında değişen konut fiyatları İzmir’de ise ilçesine göre 6

Konut yatırım aracı olarak cazibesini artırdı!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, Kasım ayına ilişkin konut satışlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Maya, insanların konutu enflasyona karşı kendilerini koruma aracı olarak görmeleri sebebiyle satışların tavan yaptığını belirtti.

Artan konut fiyatları alım gücünü etkiliyor!

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, yükselen konut fiyatları nedeniyle gelecek neslin kiralamaya yöneleceğini dile getirdi.

2021'in ilk yarısında 552 bin 810 adet konut satıldı!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, 2021 yılı konut satışı performansını değerlendirdi. Maya inşaat maliyetindeki artışın konut satışlarını etkilediğini dile getirdi.

En yüksek konut kirası hangi ilçelerde?

Değerleme ve danışmanlık alanında gayrimenkul alanının öncülerinden olan TSKB Gayrimenkul Değerleme, Ege ve Güney kesimlerdeki kiralık ev piyasasını analiz etti. Peki ege ve güney kesimlerdeki konut kira fiyatları arttı mı? En yüksek kira hangi ilçede ödeniyor? İşte ayrıntılar...

2021'in ilk çeyreğinde konut satışları ne oldu?

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, 2021 yılı 1. çeyrek konut satışlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Makbule Yönel Maya, ilk çeyrekte en fazla konut satışının İstanbul'da yaşandığını belirtti.

Konut fiyatlarında tarihi artış! İşte en çok artan iller!

TSKB Gayrimenkul Değerleme, “Yakın Plan” araştırması dahilinde konut sektörünün Aralık ayında yayımlanan verilerin ardından detaylı analiz yaptı. Analize göre,  2020 yılındaki toplam konut satış sayısında en yüksek rakama ulaşıldı. Peki fiyatlar ne oldu? Konut sektöründe neler yaşandı?

Konut fiyatlarında en yüksek yıllık artış!

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş’nin aylık olarak hazırladığı Konut satışları ve konut fiyat endeksini analiz ettiği, Odak yayınının yeni sayısında, konut satışları ve konut fiyatları değerlendirildi.

KDV ve tapu harçlarındaki indirim konut satışını etkiledi!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, 2019 yılında gerçekleştirilen konut satış istatistiklerini değerlendirdi. Makbule Yönel Maya, “Tapu harçlarının Ocak ayında artacağı beklentisiyle müteahhitlerin çoğu tapu devirlerini Aralık ayında yapmışlar.” dedi…

Kiralar konut fiyatlarından daha hızlı artıyor!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Mart, Nisan ve Mayıs ayına ait konut sektörünü verilerine paylaştı. Rapor sonucunda faiz oranlarındaki artış ipotekli satışları olumsuz etkilemeye devam ederken konut kredisi hacminde de düşüşün devam edeceği öngörülüyor.

Hangi ilçede alınan konut kazandırıyor?

TSKB Gayrimenkul Değerleme'nin 'Bir Bakışta Markalı Konut Piyasası - 6 Aylık ve Yıllık Değerlendirme' raporu açıklandı. 

İstanbul'da konut geri dönüş süresi en kısa hangi ilçede?

TSKB Gayrimenkul Değerleme tarafından Bir Bakışta Markalı Konut Piyasası / 6 Aylık Değerlendirme Raporu yayınlandı. Peki İstanbul'da konut geri dönüş süresi en kısa hangi ilçede?

  tskb konut fiyat endeksi şubat 2020 Haberi

  tskb konut fiyat endeksi şubat 2020

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş., özet yorumlarla gayrimenkul sektörüyle ilgili önemli konu başlıklarını, konut satışlarını analiz etti. 

Türkiye genelinde şubat ayında 118 bin 753 adet konut satışı gerçekleştirildi ve en yüksek Şubat ayı konut satış sayısı yaşandı. Şubat ayının Ocak ayına göre 2 iş günü daha az olmasına rağmen, aylık yüzde 4,52, yıllık ise yüzde 51,37 oranında artış yaşandı.

Toplam satışlara kıyasla, ipotekli satışlardaki artışın aylık bazda yaklaşık 1 puan daha düşük gerçekleştiği tespit edildi.

Dünyada hızlıca yayılan COVID-19 virüsünün 11 Mart'ta pandemi ilan edilmesinin ardından 17 Mart tarihinde Merkez Bankası tarafından politika faizi 100 baz puan indirilerek yüzde 9,75'e geriletilmiş ve dün açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi ile birlikte 500 bin liraya kadar olan ipotekli konut alımlarında peşinat oranı yüzde 10'a indirildi. 

İpotekli...