19 / 05 / 2024

1. blge teşvik

1. blge teşvik

1. Bölge’nin Türkiye’nin çıkış noktası olduğunu söyleyen Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, “Sermaye, teknoloji, yatırım 1. Bölge’de bulunuyor. Türkiye’nin ekonomi politikalarını bu bölgeye göre tasarlamalı” dedi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, turizm şirketlerine çalıştı Hangi firmaya ne kadar teşvik verildi?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, mayısta 824 yatırım teşvik belgesi düzenledi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, mayıs ayında en yüksek tutarlı teşvik belgesinin, 1 milyar 969 milyon lirayla Özaltın Otel İşletmeleri AŞ'nin yatırımı için düzenlendiği belirtildi.

Uygun faizli kredi desteğine teşvik!

Geçtiğimiz yıl bankaların faiz oranlarını düşürmesiyle 1.5 milyona yakın konut satan sektör, bu yıl da yeni bir teşvik bekliyor...

Aralık 2020'de 1.181 yatırım teşvik belgesi verildi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 2020'nin Aralık ayında 1181 yatırım teşvik belgesi düzenledi.

Kasım'da toplam 25,3 milyar TL'lik 1.009 teşvik belgesi düzenlendi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kasım'da toplam 25,3 milyar TL sabit yatırım tutarı olan 1.009 teşvik belgesi düzenledi. Öngörülen istihdam yaklaşık 34 bin kişi oldu.

Ocak-Mart döneminde yeni yatırımlar için 43 yatırım teşvik belgesi düzenlendi!

"Sanayi ve teknoloji kenti" Kocaeli'de hayata geçirilmesi planlanan ve sabit yatırım tutarı 1,8 milyar lira olarak öngörülen 43 komple yeni yatırım projesi teşvik kapsamına alındı.

2019'un ilk çeyreğinde 1.101 yatırım teşvik belgesi verildi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tararından yılın ilk çeyreğinde 1.101 yatırım teşvik belgesi verildi.

İnşaat sektöründe teşvik! 1 Ocak'ta başlıyor!

2015 yılında çıkarılan yasa ile inşaat sektöründe binlerce işçi çalıştıran işyerlerine, ölüm ve sakatlıkla sonuçlanmayan iş kazası yaşanmaması halinde teşvik verilmesi öngörüldü. Aradan 3 yıl geçti. Yeni teşvik 2019 yılında başlıyor.

1.6 milyar liralık 92 otel yatırımına teşvik!

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), yılın ilk yarısında 39 ilde toplam 15 bin 222 yataklı 92 otel projesi için teşvik başvurusu yapıldığını bildirdi. 

Yeni imar yönetmeliği dikey yapılaşmaya teşvik ediyor!

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Üyeleri, 1 Ekim'de yürürlüğe girecek Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nin şehirlerin dikey mimari ile büyümesine teşvik ettiğini söyledi.

Teşvik paketi yeni pazarda fırsatlar sunacak!

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin açıklayacağı teşvik paketi ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Bölgedeki yeni pazarın bize fırsat oluşturacağını düşünüyorum" dedi.

Yeni teşvik sistemi ile Türkiye'ye yatırım artacak!

Ankara Sohbetleri’nin konuğu olan Kalkınma Bakanı Elvan yeni teşvik sistemi ile yatırım atağı başlatacaklarını söyledi. Elvan, Japon sermayesinin Türkiye’ye büyük ilgi gösterdiğini, Çanakkale köprüsü konusunda bir an önce ihale açılmasını beklediklerini anlattı.

Yeni yatırım teşvik paketi tamam!

Ekonomi Bakanı Zeybekci, yeni teşvik paketi ile stratejik öneme sahip yatırımlar için 20 yıllık vergi muafiyeti getirileceğini söyledi. Kredi faizinin devlet tarafından karşılanması gibi tarihi adımlar da yeni pakette yer alacak.

Yasemin Öney Cankurtaran'dan teşvik açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, teşvik yasası hakkında açıklamada bulundu. Cankurtaran, "49 yıl bedelsiz arsa tahsisi" düzenlemesinin de yer aldığına dikkati çekti.

1. blge teşvik Haberi

1. blge teşvik


Türkiye’nin en gelişmiş 1. Bölgesi için özel teşvik talebi geldi. Talebi gündeme getiren Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, “1. Bölge Türkiye’nin çıkış noktasıdır. Sermaye ve teknoloji, yatırım 1. Bölge’de bulunuyor” diyerek, “Türkiye ekonomi politikalarını bu bölgeye göre tasarlamalı” açıklamalarını yaptı. Türkiye’nin 1. Bölgesi’nde İstanbul, Kocaeli, Bursa, Ankara, İzmir, Eskişehir, Antalya ve Muğla yer alıyor.


DÜNYA’nın sorularını yanıtlayan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Türkiye’nin kalkınmada 1. Bölgesi ile San Francisco havzası birbirine benzer özellikler barındırıyor. San Francisco bölgesi, ABD’nin zenginliğini üretiyor. Dünyayı yöneten bütün şirketler orada. Dünyanın en iyi 35 üniversitesi bu bölgede. San Francisco ile Güney Marmara bölgesi havzası birbiriyle eş değer. 1. Bölge Türkiye’nin çıkış noktasıdır” diye konuştu. “Türkiye, söylemlerini ve ekonomik politikalarını 1....