30 / 07 / 2024

1 Dünya Ticaret Merkezi

1 Dünya Ticaret Merkezi

1 World Trade Centre'ın kuzey yönüne bağlanmış olan kayar vinç Manhattan'ın üzerinde, yaklaşık 365 metre yükseklikte çelik güçlendirme çubuklarını taşıyor...

Armada Group'tan yılan hikayesine dönen Dünya Ticaret Merkezi ile ilgili iddialara yanıt!

Armada Group Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yaşar, yıllardır bitirilemeyen Trabzon’daki Dünya Ticaret Merkezi ile ilgili iddialara yanıt verdi. 

Dünya Altyapı Peyzaj İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Dünya Altyapı Peyzaj İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Hasan İssi ve Deniz Sarıtoprak ortaklığında kuruldu.

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye sevindiren haber!

Dünya Bankası, Türkiye'nin 2023 yılı ekonomik büyüme beklentisini yüzde 3.2'den yüzde 4.2'ye yükseltti. Raporda, Türk ekonomisinin gelecek sene yüzde 3,1 ve 2025'te yüzde 3,9 büyümesinin beklendiği belirtildi.

Bakan Özhaseki açıkladı: Dünya Bankası'ndan deprem bölgesine tam 1 milyar dolar kredi desteği!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada Dünya Bankasının deprem bölgesindeki imar çalışmaları için 1 milyar dolarlık finansmanı onayladığını duyurdu. Özhaseki yaptığı açıklamada bunun 684,8 milyon dolarlık kısmının Bakanlığa tahsis edildiğini belirtti.

Dünya bankası onayladı! Deprem bölgesi için 1 milyar dolarlık finansman

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Dünya Bankası'nın Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerin yeniden imar çalışmalarını desteklemek amacıyla 1 milyar dolar finansman sağlayacağını açıkladı. İşte detaylar...

Dünya Bankasından deprem bölgesine 1 milyar dolarlık finansman desteği sağlanacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankasından deprem bölgesine 1 milyar dolar değerinde finansman desteği sağlanacağını açıkladı. 

Yeni Dünya Endüstri Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Yeni Dünya Endüstri Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Abdullah Küçüktütüncü tarafından kuruldu.

Dünya 1 İnşaat Malzemeleri Limited Şirketi kuruldu!

Dünya 1 İnşaat Malzemeleri Limited Şirketi Eyüpsultan'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Cemil Elik tarafından kuruldu.

Türkiye ihracat tarihinde bir ilk! Dünya ihracatından aldığı pay yüzde 1,04 oldu!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'nin dünya ihracatından aldığı paydaki artışın bu yılın ilk çeyreğinde de sürdüğünü belirterek yıllıklandırılmış ihracatın 255,7 milyar dolarla küresel ihracattan yüzde 1,04 pay aldığını duyurdu.

Dünya Bankası'ndan 1 milyar dolarlık destek!

Dünya Bankası, Çad Gölü Havzası'ndaki güvenlik sorunundan etkilenenler için 1 milyar dolarlık destek paketini onayladığını duyurdu.

Dünya Bankası onayladı! Deprem bölgesi için 1 milyar dolarlık finansman sağlanacak!

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ilin etkilendiği depremde kırsal konutların ve temel kamu hizmetlerinin yeniden tesisine yardımcı olmak amacıyla Dünya Bankası 1 milyar dolarlık finansman sağlayacak.

Küresel ham çelik üretimi Mayıs ayında yüzde 5,1 düştü!

Merkezi Brüksel'de bulunan Dünya Çelik Birliği (Worldsteel) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, küresel ham çelik üretimi, Mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,1 düştü ve 161,6 milyon ton oldu.

Dünya Altın Konseyi’nden tüm hesapları alt üst edecek yeni tahmin!

Dünya Altın Konseyi’nden kritik bir açıklama geldi. “Altın fiyatlarının 1.900 doların altına düşme ihtimalini ortaya çıkaracak ters rüzgârlar esmeyi sürdürecek” yorumunda bulunan uzmanlar, 100 dolarlık gerilemede bile piyasanın hâlâ sağlıklı olduğunu ifade etti.

1 Dünya Ticaret Merkezi Haberi

1 Dünya Ticaret Merkezi

İlk Önce nervürlü çelikle başlayalım çünkü inşaat sahasından her şey­den çok bunlar indirilip kaldırılıyor. Yaklaşık bin 130 ton ağırlığındaki bir demet, Manhattan’ın merkezinde iki cadde arasındaki dar bir patika­ya çekilen düz bir yatak üzerinde geliyor. Bloke edilmiş, güvenlikli bu patika Kuzey Amerika’nın en yüksek binası olan 1 World Trade Center’ın (1 Dünya Ticaret Merkezi) gölgesinde. Nervürlü çeliğin en tepeye ulaşması için 417 metre tırmanması gerekiyor. Bu da tam tamına 105 kat demek. Yapının iskeleti çelik ve kule bin er­kek ve kadın çalışanın 10 kadarı tara­fından takip ediliyor, inşaat sahasını denetleyen, New York ve New Jersey Liman İdaresi’nin müdürü Pat Foye dünkü çelik raporunu BlackBenysin- de yayınlıyor: “121 parça yerleştirdik, 104’üncü kattaki sütun başlarını kaynakla birleştirdik, 105’inci kattaki çelik döşemeyi yaptık...