02 / 05 / 2024

1 metrekarede yaşayan adam

1 metrekarede yaşayan adam

Paris'te 25 yıldır 1 metrekarelik bir dairede yaşayan 71 yaşındaki José, "Kaplumbağa gibi hissediyorum" dedi...

81 ilde yaşayan herkesi yakından ilgilendiriyor! 18-29 yaş arasına 9 ay boyunca ödeme yapılacak! 

İş arayan vatandaşların yakından takip ettiği İŞKUR, 18-29 yaş arasına 9 ay boyunca ödeme yapıyor. İşte 81 ilde yaşayan herkesi ilgilendiren o detaylar...

Türkiye'de ikamet izniyle yaşayan yabancı sayısı 247 bin 62 azalarak 1 milyon 107 bin 32 oldu!

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı verilerine göre Türkiye'de ikamet izni ile yaşayan yabancı sayısı 247 bin 62 azalarak 1 milyon 107 bin 32 oldu. 

Mağdur ev sahibinden düşük kiralara bir isyan daha: 1.500 TL ev kirası olur mu? 

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar devam ederken, mağduriyet yaşayan bir ev sahibi de düşük kiralara isyan ederek, "1.500 TL ev kirası olur mu?" diye sordu.

Yurt dışında yaşayan vatandaşlar tapu işlemlerini artık daha kolay yapacak! İşte yeni sistem!

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları uzaktan kimlik doğrulama sistemi ile fiziki evrakla uğraşmadan tapu işlemleri gibi resmi işlemleri kolaylıkla yapabilecek. İşte yeni sistem...

Türkiye'de yaşayan yabancı nüfusu Komşu’yu da solladı! Yabancılar 1 milyon 518 bin 462 konutu kullanıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, Türkiye'de yaşayan yabancı sayısının Bulgaristan nüfusunu geçtiğini belirtti. Ayrıca, Gökçe yabancıların Türkiye genelinde 1 milyon 518 bin 462 konutu kullandığını söylüyor.

Türkiye'de ikamet izniyle yaşayan yabancı sayısı yüzde 15 azaldı!

Türkiye'de ikamet izniyle yaşayan yabancı sayısı yüzde 15 azaldı. Göç Başkanlığı'nın verilerine göre, ikamet izni ile yaşayan yabancı sayısı 1 milyon 127 bin 38 oldu.

İstanbul'daki yabancı sayısı 6 yılda 2 katına çıktı! Megakentte 1 milyon 147 bin yabancı yaşıyor! 

2017'de konut satışı karşılığı vatandaşlık verilmeye başlanmasından sonra İstanbul’da yaşayan yabancı sayısı 6 yılda 2 kat arttı ve 1 milyon 147 bin oldu. İŞte ayrıntılar...

Konut satışında bir ayda en fazla artış yaşayan iller peş peşe sıralandı!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Temmuz ayına ilişkin konut satış istatistikleri yayımladı. Peki, konut satışında bir ayda en fazla artış yaşayan iller hangileri oldu? İşte detaylar...

Ay sonu nasıl gelecek diye düşünenlere PTT'den sevindirici haber geldi! 1.100 TL nakit yardımı yapılacak!

PTT'den ay sonunu getiremeyen gereksinim sahibi ailelere büyük müjde! Başvuranlara 1.100 TL peşin yardımı yapılacak! Geçim zorluğu yaşayan vatandaşlara yönelik olarak PTT üstünden yapılan bir ödeme duyurusu yer almaktadır. İşte detaylar.

Depremzedeye özel kredi oranları 72 saatte değişti! 0.99 olan faiz oranı 1.59’a çıktı!

11 şehirde yaşayan depremzedeler için kamu bankalarının açtığı 0.99 faiz oranlı 100 bin TL'lik ihtiyaç kredisine yoğun talep olunca banka önce mobilden yapılan başvuru ekranlarını kapattı. Daha sonra ise gece 00.00’dan sonra kredi oranını 1.59’a çıkardı.

 Aile Bakanlığı açıkladı… Mart’ta hesaplara yatıyor! 12 ay boyunca tam 1.250 lira ödenecek

Para sıkıntısı yaşayan binlerce vatandaşa ilaç gibi gelecek ödeme Mart Ayında yapılacak. Peki 1.250 liralık bu ödemeden kimler yararlanabilir? İşte ayrıntılar…

SEDDK’dan son dakika haberi! Depremzedelerin DASK ve Trafik sigortası prim ödemeleri 1 Mayıs 2023’e kadar ertelendi

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu da deprem felaketinden etkilenen şehirlerimizde yaşayan sigortalılara yönelik aldıkları önlemleri ve kararları açıkladı. Sigorta poliçelerinde en az 6 taksit yapılması zorunlu kılınırken, prim tahsilatları da 1 Mayıs’2023 tarihine ertelend

Dikkat! 1 Ocak'ta kuaförden kuyumcuya, esnaftan sokaktaki vatandaşa kadar herkesi ilgilendiren değişiklikler geliyor!

Dikkat bu haber Türkiye'de yaşayan hemen herkesi ilgilendiriyor. 2023 yılının 1 Ocak tarihi itibarıyla birçok alanda ve hemen her kesimi ilgilendiren yeni düzenlemeler devreye girecek.

1 metrekarede yaşayan adam Haberi

1 metrekarede yaşayan adam

İsminin José olduğu öğrenilen 71 yaşındaki Parisli, kaldığı 1 metrekarelik daire için her ay 250 euro ödüyor.
Dairenin 5 metrekarelik zemin genişliği olsa da, çatı katı olmasından ötürü José'nin rahat hareket edebileceği alanın genişliği yalnızca 1 metrekare.

'ACI VERİCİ'

Sputnik News'te yer alan habere göre; Yaşam koşullarıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan José, "Kaplumbağa gibi hissediyorum. Bu durum moral ve fiziksel olarak acı verici" ifadelerini kullandı ve "Gündelik hayatımda ve işimde, kimse içinde bulunduğum durumu bilmiyor" dedi.

José'nin yaşadığı çatı katında, tavan kısmında bir pencere bulunuyor ve yağmur yağdığında içeri su sızması sebebiyle rahat yaşanabilecek tek alana yatak da koyulamıyor. 71 yaşındaki adam bu yüzden her akşam uyumak için battaniye seriyor ve ertesi sabah kaldırıyor. 

BANYO İÇİN BELEDİYE HAVUZUNA GİDİYOR

Tuvalet ve banyo da bulunmayan...