11 / 05 / 2024

10 aile başvurusunda köylerde dönüşüm

10 aile başvurusunda köylerde dönüşüm

Kentsel dönüşüm uygulamalarıyla ilgili tartışmalar sürerken, köysel dönüşüm mevzuatında değişiklik oldu. Artık, köy merkezlerinde fiziki yerleşim dönüşümü için 10 ailenin başvurusu ve taahhüdü yeterli olacak.

Limak, Karayipler’deki havalimanı ihalesi için yeterlilik başvurusu yaptı! 

Limak Şirketler Grubu, Turks - Caicos Adaları Havalimanları Otoritesi'nin ülkenin en büyük havalimanı olan Howard Hamilton Uluslararası Havalimanı için düzenlediği ihaleye yeterlilik başvurusunda bulundu. İşte ayrıntılar...

Green Card başvurusu için son gün! Green Card başvuruları ne zaman bitecek?

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) çalışma ve yaşama hakkı elde etmek isteyenlerin Green Card başvurusu için son gün. 2024 Green Card başvurusunda bulunmak isteyen birçok kişi, başvuruların nasıl yapılacağını merak ediyor.

WeWork iflas başvurusunda bulundu!

Bundan 13 sene önce kurulduğu zaman ortak çalışma ve paylaşımlı ofis alanı şirketlerinin öncüsü olan ABD merkezli WeWork, iflas başvurusu yaptı.

Aile Bakanlığı'ndan aile başına geri ödemesiz en düşük 35 bin TL yardım! Başvuru şartları peş peşe belli oldu!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca verilen devlet destekleri, ihtiyaç sahibi vatandaşların hayat koşullarını iyileştirmeyi amaçlayan önemli bir sosyal yardım programını içeriyor. Bu programlardan "Devlet Barınma Yardımı" maddi sorun yaşayanlara geri ödemesiz hibe para desteği veriliyor.

Dünyaca ünlü emlak devi iflas mahkemesine başvuru yaptı!

İki yıl önce temerrüde düşen ve ülkedeki emlak borç krizini hızlandıran emlak devi China Evergrande, ABD'de iflas mahkemesinde alacaklılardan korunma başvurusunda bulundu.

Sepette yüzde 10 indirim başladı! Kırmızı et, tavuk, domates, salatalık dip yaptı!

Migros Market haftanın indirimli ürünlerini duyurdu. "Migros Sanal Market'te Taze Perşembe" kapsamda Migros'ta sepette yüzde 10 indirim başladı. Kampanyaya 29 adet ürün dahil edildi. İşte detaylar...

Borsa'da son dakika! BİST 100 güne 6.688 puandan başladı!

Yatırımcıların son dakika gelişmelerini merakla takip ettiği Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,09 yükselişle 6.688,10 puandan başladı.

Aile Bakanlığı kesenin ağzını tam açtı. Bu para için her aile başvursun. Başvurular başladı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çatısı altında gerçekleştirilen destek ödemeleri tam gaz devam ediyor. 4 bin 150 TL’lik yardımdan faydalanmak isteyenler için başvurular başladı. Fakat her aileden sadece 1 kişi başvurabilecek.

Kamu Denetçiliği Kurumu'ndan şaşkına uğratan girişim! İş başvurusunda bulunan kişinin bilgileri veri tabanından silindi!

Kamu Denetçiliği Kurumu emsal bir karar aldı. Bir kişinin kişisel verileri iş başvurusunda bulunduğu kurumun veri tabanından kaldırıldı. 

EYT başvurusunda flaş detay! Mağdur olmamak için bunu yapın

Emeklilik başvurusu yapacak çalışan EYT'lilerin dikkat edeceği iki önemli detay var. Birincisi işverene verilecek evrak ve dilekçe, ikincisi işten ayrılacağı tarih olarak karşımıza çıkıyor. Mağdur olmamak için bu ayrıntıya dikkat!

TOKİ konut ve arsa başvurusu yapanlar aman dikkat! İyi niyetiniz kullanılmasın!

TOKİ konut ve arsa başvurusunda bulunanlara uyarı yapıldı. İşte TOKİ’den gelen açıklama!

Aile Bakanlığı son dakika müjdesini verdi! Kimliğinizi de alıp hemen 2.000 TL parayı almaya koşun!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı`ndan müjdeli haber! Bu vatandaş yardımı kapsamında şartları taşıyanlar 2.000 TL'ye kadar yardım başvurusunda bulunabiliyor ve 2.000 TL'ye kadar yardım alabiliyor.

Aile Bakanlığı'ndan müjde! Başvuran 1.000 TL'yi kapacak! Karşılıksız ve geri ödemesiz!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sunduğu hizmetlerden biri de istihdam yardımıdır. Vatandaşlara sağlanan bu destek ile işe yeni başlayan vatandaşlar 1.000 TL'ye kadar destek başvurusunda bulunabiliyor ve alabiliyor.

10 aile başvurusunda köylerde dönüşüm Haberi

10 aile başvurusunda köylerde dönüşüm

‘İskân Kanunu Uygulama Yönetmeliği’nde yer alan ve köylerde merkezî yerleşimi geliştirmek amacıyla nakil, toplulaştırma ve köy gelişme alanı uygulamalarında (konut-tarım işletmesi-diğer bina ve tesis yapılması) otuz veya daha fazla ailenin kabul ve taahhütte bulunma şartı değişti. Artık, köy merkezlerinde fiziki yerleşim dönüşümü için 10 ailenin başvurusu ve taahhüdü yeterli olacak. Böylece; 10 ailenin başvurusu ve borçlanma taahhüdünde bulunması halinde devlet eliyle ve ihaleli olarak köy merkezlerinde her türlü bina tesis yapılabilecek. 2007 tarihli ‘İskan Kanunu Uygulama Yönetmeliği’nde hemen her yıl yapılan önemli değişikliklere dün yenisi eklendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, söz konusu yönetmeliğin bu kez en son 2010 yılında değiştirilen ‘Köylerde fiziksel yerleşimin düzenlenmesi’ başlıklı maddesinde yeni değişikliği gitti.


30 AİLE ŞARTI VARDI

Mevcut yönetmeliğin 14.maddesinin 6 fıkrası şu düzenlemeyi içeriyordu:...