29 / 04 / 2024

10 senelik kiracının tahliyesi

10 senelik kiracının tahliyesi

Borçlar Kanununda kiracıların hakları korunurken, ev sahiplerine de 10 yılı dolduran kiracısını çıkarma hakkı verildi. 1 Temmuz 2014 tarihi itibarıyla 10 yıllık kiracı tahliyeleri başlayacak..

10 yıllık kiracı tahliye dönemi Temmuz'da başlayacak!

Türk Borçlar Kanunu geçici madde 2 gereğince ev sahipleri 10 yılı dolduran kiracılarını gerekçe gösteremeden tahliye edebilecek. 10 yıllık kiracı tahliye dönemi Temmuz 'da başlayacak..

On yıllık kiracı nasıl tahliye edilir?

1 Temmuz 2014 tarihinden itibaren 10 yılı dolduran kiracılar gerekçe gösterilmeden tahliye edilebilecek. Peki, on yıllık kiracı nasıl tahliye edilir? Tahliye kararı kiracıya ne zaman bildirilir?

Kiracı tahliye davası nedir? 10 yıllık kiracının tahliyesi nasıl olur?

Ev sahipleri kimi zaman kiracılarının evi tahliye etmesini istiyorlar. Bu gibi durumlarda kiracı tahliye davası açılabiliyor. Peki, kiracı tahliye şartları nelerdir? 10 yıllık kiracının tahliyesi nasıl olur? İşte tüm merak edilenler...

10 yıllık kiracının kira artışı nasıl hesaplanır?

Kira sözleşmelerinin yenilendiği her yıl kira bedeline zam yapılıyor. Peki, 10 yıllık kiracının kira artışı nasıl hesaplanır?

7 soruda kiracının hakları!

Gayrimenkul kiralamalarında kiracıların sorumluluklarının yanı sıra bazı hakları da bulunuyor. Peki, kiracının hakları nelerdir? Ev sahibi hangi durumlarda tahliye talep edebilir?

Kiracının tahliyesi nasıl olur?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Kiracının tahliyesi nasıl olur'' sorusunu yanıtladı.

Proje finansmanları son 10 yılın en düşük seviyesinde!

Garanti Bankası'nın proje finansmanından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ebru Edin, proje finansmanları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Edin, proje finansmanlarının ilk beş ayda yaklaşık 4 milyar dolar ile son 10 yılın en düşüğünde olduğunu belirtti.

3 soruda kiracının erken tahliyesi!

Mesken ve işyeri kiralamalarında taraflar arasında imzalanan kira sözleşmeleri genellikle senelik olarak yapılıyor. Peki, kiracı gayrimenkulü erken tahliye ederse ne olur? İşte 3 soruda kiracının erken tahliyesi..

Kiracının temerrüdü nedeniyle tahliyesi nasıl olur?

Ev veya işyeri kiralayan kiracıların kira bedelini zamanında ödememesi halinde mal sahibi temerrüt nedeniyle tahliye talep edebiliyor. Peki, kiracının temerrüdü nedeniyle tahliyesi nasıl olur?

6 soruda kiracının sorumlulukları nelerdir?

Taşınmaz mal kiralamalarında sözleşme imzalayan taraflar bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Peki, kiracının sorumlulukları nelerdir?

ABD'de ikinci el konut satışları 10 yılın zirvesinde!

National Association of Realtors'ın (NAR) raporuna göre, ABD’de ikinci el konut satışları 10 yılın zirvesine ulaştı.

Cazibe Merkezleri Projesi'ne 10 milyar liranın üzerinde talep!

Türkiye’ye yatırım yapmak isteyenler cazibe merkezlerini de ablukaya aldı. Henüz resmi başvuru süreci başlamamasına rağmen, 23 ili kapsayan cazibe merkezlerine ağırlığı yabancı yatırımcılardan 10 milyar liranın üzerinde yatırım talebi geldi.

ABD'de ikinci el konut satışları 10 yılın zirvesinde!

ABD’de ikinci el konut satışları ekimde yüzde 2 artarak yaklaşık 10 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Katarlılar Empire State'in yüzde 10 hissesini satın aldı!

Katar Yatırım Fonu Empire State’in sahibi olan şirketin yüzde 10’unu satın aldı. New York’lu firmanın Manhattan’da dokuz ofis binası var ve bunlardan biri de, “dünyanın en tanınmış binası” unvanına sahip olan Empire State Building.

Kentsel dönüşüme giren binadaki kiracının tahliyesi nasıl sağlanır?

Posta Gazetesi'nin köşe yazarlarından Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu "Kentsel dönüşüme giren binadaki kiracının tahliyesi nasıl sağlanır?'' sorunu yanıtladı. İşte o yazı...

10 senelik kiracının tahliyesi Haberi

10 senelik kiracının tahliyesi

Kiracılara 10 yıl şoku!

Kiracıların tahliyeleri ile ilgili esaslar, Borçlar Kanunu ile birlikte 1 Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe girdi. Kanunda kiracıların hakları korunurken, ev sahiplerine de  10 yılı dolduran kiracısını çıkarma hakkı verildi.


MADDE 347- 

"Konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılır. Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremez. 


Ancak, on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebilir.


Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde, kiracı her zaman, kiraya veren ise kiranın başlangıcından on yıl geçtikten sonra, genel hükümlere göre fesih bildirimiyle sözleşmeyi sona erdirebilirler.


Genel...