09 / 05 / 2024

10 seneyi dolduran kiracıya tahliye

10 seneyi dolduran kiracıya tahliye

Borçlar Kanunu madde 347 gereğince 1 Temmuz 2014 tarihinden itibaren mal sahipleri 10 senelik kiracılarını sebepsiz tahliye edebilecek. İşte 10 yılı dolduran kiracıyı tahliye koşulları..

Demir çelik sektörünün sanal pazarı 10 bin alıcı sayısına ulaştı!

İş Bankası Grubu’nun iştiraki Proemtia, daha yıl bitmeden amacına ulaştı. Demir çelik piyasasının dijital pazarı olarak hizmet veren platform, 10 bin alıcı sayısına ulaştı. Proemtia Genel Müdürü Umut Feyzioğlu, bu seneyi 1 milyar liralık işlem hacmi ile kapatmayı amaçladıklarını belirtti.

Yeşilyaka Su projesinde peşin ödemelerde yüzde 10 indirim fırsatı!

50 seneyi aşkın köklü geçmişleri ile gayrimenkul sektörünün önde gelen iki firması arasında yer alan Mesa ve Nurol’un imzasıyla hayata geçirilen Yeşilyaka Su projesinde peşin ödemelerde yüzde 10 indirim fırsatı başladı.

 BMW Z4 için Şubat zammı merak ediliyor! İşte 10 Şubat 2023 fiyat listesi 

Spor araçlar arasında belki de gücü yeten yada yetmeyen herkesin hayallerini süsleyen BMW Z4 fiyatı bakımından merak ediliyor. Açılır kumaş tavanı ile göz dolduran Z4 için detaylar haberimizde. İşte 10 Şubat 2023 fiyat listesi

İşte göz dolduran, hayran bırakan özellikleriyle Seat Ateca! 10 Kasım 2022 fiyat listesi...

Seat Ateca Kasım ayı fiyat listesi açıklandı. Seat Ateca sahibi olmak isteyenler yeni zam haberiyle üzülecek. Kasım ayında Seat otomobillerde 30 bin lira zam yapıldı. İşte Seat Ateca 10 Kasım 2022 fiyat listesi…

Kira davalarında rekor artış!

Son zamanlarda kira fiyatlarında büyük artış yaşanması sebebiyle ev sahipleri mevcut kiracılarını çıkartıp daha yüksek tutardan evlerini kiralamak istiyor. Ev sahipleri 5 seneyi dolduran kiracıları zam talep etmek için dava açmaya başladı.

Kadastro itiraz süresi kaç yıldır? 

Posta yazarı Tamer Heper, 'Babadan kalma köy arazilerine 2008’de kadastro geçti, tapular sadece erkekler üzerine yapılmış, annem hakkını almadığı için pisman “10 seneyi aştığı için bozamazsınız” diyorlar, Bu konuda ne yapılabilir?' sorusunu yanıtladı...

Kısa vadeli al-sat amortisman sürelerini artırıyor!

Emlakta amortisman süreleri (yatırımın kira gelirleri ile kendisini ödeme süresi) artıyor. İstanbul'da bu süre 10 seneyi aşıyor.Kısa vadeli al-sat amortisman sürelerini artırıyor.

10 yılını dolduran kiracı nasıl tahliye edilir?

Kiracılar haklı gerekçe olmadan çıkarılamıyor. Ancak bu kural 10 yıllık kiralamalarda geçerli olmuyor. Peki, 10 yılını dolduran kiracı nasıl tahliye edilir? İşte 10 yılını dolduran kiracıların tahliyesi..

10 yıllık kiracıların tahliyesi 2015!

Kiracılık Kanununun 1 Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe giren uygulaması ile 10 yılı dolduran kiracılar gerekçesiz bir şekilde kiralanandan çıkarılabiliyor. İşte 10 yıllık kiracıların tahliyesi 2015 şartları...

10 yıllık kiracı tahliye davası!

1 Temmuz 2014 taraihinde yürürlüğe giren Borçlar Kanunu esaslarına göre 10 yılını dolduran kiracılar gerekçe gösterilmeden tahliye edilebiliyor. Peki, 10 yıllık kiracı tahliye davası nasıl açılır?

10 yıllık kira sözleşmesinin sona ermesi!

1 Temmuz 2014 tarihinden beri uygulanmaya başlanan Borçlar Kanunu esaslarına göre 10 yılını dolduran kiracılar gerekçesiz tahliye edilebiliyor. İşte 10 yıllık kira sözleşmesinin sona ermesi şartları...

10 yıllık kiracı tahliye davası nasıl açılır?

Kiracılık esaslarının düzenlendiği Borçlar Kanununun 1 Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe giren uygulaması ile 10 yılını dolduran kiracılar gerekçe gösterilmeden tahliye edilebiliyor. Peki, 10 yıllık kiracı tahliye davası nasıl açılır?

Kirada oturanlar 10 yıl yasasına tepkili!

Hatice Kolçak 1 Temmuz’dan bu yana kontrat süresi 10 yılını dolduran işyeri kiracılarının ciddi mağduriyet yaşadığını kaydetti. Kolçak, “10 yılını dolduran kiracılar gerekçesiz tahliyeye zorlanıyor. Konuyla ilgili çok yoğun şikayetler alıyoruz” dedi.

10 seneyi dolduran kiracıya tahliye Haberi

10 seneyi dolduran kiracıya tahliye

10 yılı dolduran kiracıya sebepsiz tahliye!

Borçlar Kanunu madde 347 gereğince 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren mal sahipleri 10 senelik kiracılarını nedensiz tahliye edebilecekti.


Ancak, Borçlar Kanunun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanunu geçici 2. madde gereğince, bu uygulama iki senelik süre ile ertelenmişti.


Bu sürenin sona ermesi ile birlikte 1 Temmuz 2014 tarihinden itibaren 10 yılı dolduran kiracıya sebepsiz tahliye geldi. Ancak, tahliye için ev sahiplerinin belli koşullarda bildirim yapması gerekiyor.


MADDE 347- 

Konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılır. Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremez. 


Ancak, on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en...