04 / 05 / 2024

10 yıl sonra kiracının tahliye edilmesi

10 yıl sonra kiracının tahliye edilmesi

Borçlar Kanunu kapsamında yer alan ve 2014 Temmuz ayında yürürlüğe giren hükümler gereğince, mal sahipleri 10 yılı dolduran kiracılarının tahliyesini isteyebiliyor. Peki, yeni taşınan kiracı 10 yıl sonra tahliye edilir mi?

10 yıl sonra banka şubesi kalmayabilir!

Günün her saati ve her yerden bankacılık işlemlerini yapma olanağı veren dijital bankacılığa ilgi artarken, dijital bankacılık müşterisi 104 milyona ulaştı. encazip.com kurucusu Çağada Kırım, “10 yıl sonra işlemler sadece dijital bankacılıktan yapılabilir” dedi.

10 yıl sonra istifa ederse tazminat alır mı?

Çalışma hayatında kıdem tazminatına dair pek çok soru sorulmaktadır. Kıdem tazminatı bir yılın sonunda alınabilir. Peki “10 yıl sonra istifa ederse tazminat alır mı?” İşte detaylar!

Enflasyon çift haneyi görmüş oldu! 40 yıl sonra bir ilk yaşandı! Halkın sesi yükselmeye başladı

Birleşik Krallık Ulusal İstatistik Ofisi’nin bugün yayımlamış olduğu açıklamaya göre; İngiltere’de enflasyon, tüm beklentileri aşarak temmuz ayında % 10, 1’e çıktı. Bu şekilde 40 yıl sonra ilk kez enflasyon çift haneleri görmüş oldu. İşte detaylar…

Fiat'ın kapış kapış giden aracı Doblo'da fırsat! Yarısını şimdi kalanı 1 yıl sonra öde! 10 Mayıs 2022 fiyat listesi!

Fiat Doblo'da araba alacakların yüzünü güldüren bahar kampanyası Mayıs ayı itibariyle başladı. Kampanya kapsamında Fiat Doblo alanlar yarısını şimdi kalan yarısını ise 1 yıl sonra ödüyor. Peki Fiat Doblo fiyatları ne kadar? İşte 10 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Van Depremi'ndeki 'Işık Apartmanı' davası 10 yıl sonra sonuçlandı!

2011 yılında Van'da meydana gelen depremde 10 kişinin yaşamını yitirdiği Işık Apartmanı davası sonuçlandı.

Bursa Acemler Kavşağı 10 yıl sonra tamamlanıyor!

Acemler Kavşağı’nın son lupu içindeki emniyet binaları yıkılıyor ve kavşak açılıştan 10 yıl sonra gerçek kimliğine bürünüyor.

ABD konut fiyatlarında 10 yıl sonra rekor kırıldı!

ABD'de konut fiyatları eylül ayında, 10 yıldan daha uzun bir süre önce kırılmış olan bir rekoru geride bıraktı

Serdal Adalı'nın Sarıyer'deki villasına 10 yıl sonra ortak çıktı!

Sarıyer’de satın aldığı villanın iki tapulu olduğunu ve kendisine sadece bir tapunun devredildiğini 10 yıl sonra ikinci kez para istenmesiyle öğrenen işadamı Serdal Adalı, savcılığa başvurdu

Serdal Adalı'nın villasına 10 yıl sonra ortak çıktı!

Sarıyer’de satın aldığı villanın iki tapulu olduğunu ve kendisine sadece bir tapunun devredildiğini 10 yıl sonra ikinci kez para istenmesiyle öğrenen işadamı Serdal Adalı, savcılığa başvurdu

Duygu Erten: Antalya 10 yıl sonra kaçılacak şehir olacak!

İstanbul Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Duygu Erten, Antalya'nın 10 yıl sonra 'kaçılacak şehir' haline geleceğini söyledi.

DİŞTİ binası 10 yıl aradan sonra yenileniyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi dokusuna uygun olarak inşa edilen Diyarbakır Şehirlerarası Terminal İşletmeleri (DİŞTİ) binasını, 10 yıl aradan sonra bakım ve onarımdan geçiriyor.

Bulvar İstanbul'da yüzde 10 peşin kalan 1 yıl sonra!

Başakşehir'de geliştirilen bir diğer proje Bulvar İstanbul'da ise yeni kampanya başlatıldı.Kampanya ile peşinattan sonra kalan miktarı ve banka kapsamında yüzde kredisini 1 yıl sonra 10 peşin ödemeden ödemeye başlıyor.

Bulvar İstanbul’dan şimdi al, 1 yıl sonra öde kampanyası!

Bulvar İstanbul ve Bulvar Rezidans dairelerinden ev alacaklar kampanya kapsamında yüzde 10 peşin ödemeden sonra peşinattan geriye kalan miktarı ve banka kredisini 1 yıl sonra ödemeye başlıyor.

10 yıl sonra kiracının tahliye edilmesi Haberi

10 yıl sonra kiracının tahliye edilmesi

10 yıl sonra kiracı tahliye edilir mi?

Mesken ve işyeri kiralamalarında mal sahiplerini kiracılarının tahliyesini ancak, kanunda belirlenen haklı nedenlerin oluşması durumunda isteyebiliyor.


Ancak, Borçlar Kanunu kapsamında yer alan ve 2014 Temmuz ayında yürürlüğe giren hükümler gereğince, mal sahipleri 10 yılı dolduran kiracılarının tahliyesini herhangi bir gerekçe sunmadan isteyebiliyor. 


1 Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe giren uygulama dahilinde 10 yılı dolan kiracının tahliye edilebilmesi için, taşınmaz mal sahibinin 3 ay öncesinden yazılı bildirimde bulunması gerekiyor.


MADDE - 347

Konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılır. Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremez. 


Ancak, on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama...