09 / 01 / 2025

1949 yılında tarihi çeşmeler

1949 yılında tarihi çeşmeler

1949 yılında mimari ve tarihi değeri yüksek olan çeşmeler restore edilecekmiş. İlk olarak Azapkapı Çeşmesi, daha sonra Bereketzade Çeşmesi restore edilecekmiş. Restore işini ise Mimar Vasfi Egeli üstlenmiş.

1940 yılında Eminönü ve Sultanahmet arasında cadde planı! Tarihi binalar ne olacak?

1940 yılında  Eminönü ve Sultanahmet arasında geniş bir caddenin açılmasına karar verilmiş. Peki buradaki tarihi binalara ne olmuş? 

1942 yılında Topkapı Sarayı müze haline getirilmiş!

1942 yılında Topkapı Sarayı, tarihi değerini kaybetmeden bir müze haline getirilmesine karar verilmiş.

1931 yılında Topkapı Sarayı yenilenmiş!

1931 yılında Milli Eğitim Bakanı olan Esat Bey, Topkapı'nın tarihi dokusunun bozulmadan yenilenmesine karar vermiş

İdealist GYO 2023 yılında ne kadar hasılat elde etti? 

İdealist Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi'nin 31 Aralık 2023 tarihi itibarıyla hazırlanan bir yıllık faaliyet raporunda yer alan finansal bilgilerin, sınırlı denetimden geçmiş dönemsel finans tabloları belli oldu. Peki İdealist GYO 2023 yılında ne kadar hasılat elde etti? 

1942 yılında İstanbul'da 1230 tarihi bina varmış! 

1942 yılında İstanbul'da 1230 tarihi binanın olduğu tespit edilmiş. Bu binaların tadilatı için harekete geçilmiş.

Bakan Uraloğlu: Hedefimiz Hatay Havalimanı'ndaki çalışmaları 2025 yılında tamamlamak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada Hatay Havalimanı'ndaki çalışmaların iş programına göre 2026 yılında tamamlanacağını fakat hedeflerinin bu tarihi 2025 yılına çekmek olduğunu dile getirdi.

Erdoğan Bayraktar’dan, Bayraktar İnşaat’ın kuruluşunun 50’nci yılında tarihi konuşma!

İnşaat sektörünün lider kuruluşları arasında yer alan ve 50 senede 205 projeye imza atan Bayraktar İnşaat 50’inci kuruluş yılını kutladı. Bayraktar İnşaat’ın kurucusu Erdoğan Bayraktar'ın gecede yaptığı konuşma yarım asırlık geçmişinin muhasebesi niteliğindeydi.  

Küresel gıda fiyatları 2022 yılında tarihi bir rekora imza attı! En çok hangi ürünlerin fiyatı yükseldi?

Önce pandemi ve kuraklık, ardından da Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle yaşanan gıda krizi, geçtiğimiz yıl fiyatların tarihi seviyelere yükselmesine neden oldu.

1948 yılında Mısırlı Prens Mustafa Fazıl Paşa Köşkü'nün arazisi satılacak!

1948 yılında Üsküdar Altunizade'de eski Millet Bahçesi'nin karşısında bulunan Mısırlı Prens Mustafa Fazıl Paşa Köşkü adıyla bilinen yıktırılmış tarihi köşkün 40 dönümlük arazisi toptan satılacakmış.

1945 yılında Tünel'in içinden tramvay geçirilmesi düşünülmüş!

1945 yılında tarihi Tünel'in içinden tramvay geçirilmesi düşünülmüş ve geçirilmesi düşünülen tramvayın daha kolay manevra yapabilmesi için Tünel Meydanı'nın solundaki adanın da kaldırılması gündeme gelmiş.

1945 yılında Kefeliköy Oteli 55.000 liraya satılacak!

1945 yılında Büyükdere Koyu'nda bulunan, Boğaziçi'nin ilk otellerinden tarihi Kefeliköy Oteli 55 bin liraya satılacakmış. Yine Anadolu Yakası'nda bulunan bir yalı 30 bin liraya satılacakmış.

1944 yılında tarihi İbrahimağa Hamamı yıktırılacak!

1944 yılında Belediye tarafından satın alınan 15. yüzyıldan kalma tarihi İbrahimağa Hamamı yıktırılacakmış. Atatürk Bulvarı'nın Aksaray'a uzanan kısmında yol ortasında kalan hamam, Hasan Ali Yücel'in emriyle yıktırılacakmış.

1944 yılında Ragıp Paşa Köşkü ve Korusu'nun muhafazası istenmiş!

1944 yılında İstanbul Belediyesi'nden tarihi Ragıp Paşa Köşk'ü ve Korusu'nun muhafaza edilmesi ve yarınlara ulaştırılması istenmiş. Bu tarihi binanın Belediye tarafından satın alınmasına Lütfi Kırdar da taraftar olmuş.

1949 yılında tarihi çeşmeler Haberi

1949 yılında tarihi çeşmeler




Tarihi çeşmeler tamir ediliyor.


İlk olarak Azapkapı'daki Valide Çeşmesi tamir edilecek.


Mimari ve tarihi kıymeti yüksek olan çeşmelerden en kıymetli olanlarını tamir ettirmeyi ve bunlara yeniden su vermeyi kararlaştırarak iktiza eden tahsisatı Sular İdaresi'ne vermiştir. Bunlardan biri Azapkapı'da Lale Devri'nden kalma Valide Çeşmesi'dir. Çeşmenin süsleri ve pek zarif olan parçaları dökülerek harap olmuştur. Mimari malum olmayan bu çeşmenin daha bir müddet bu suretle bırakılırsa büsbütün yıkılıp çökmesine ihtimal vardır.

 Diğer çeşme de yine aynı devir eserlerinden bulunan Galata'da Kuledibi'ndeki Bereketzade Çeşmesi'dir. Bu çeşmenin kamyon, otomobil vesair nakliye vasıtalarının her vakit çarpıp tahrip edebileceği bir yerde olduğundan buradan kaldırılarak daha münasip bir...