29 / 04 / 2024

1956 yılında Emirgan

1956 yılında Emirgan

1956 yılında Emirgan ile Sarıyer arasındaki sahil yolunun açılması ve genişletilmesi kararlaştırılmış. Yeniköy'e de asfalt bir yol yapılacakmış. Yol inşaatı tamamlandıktan sonra Emirgan ile Sarıyer arasında birkaç otopark tesis edilecekmiş.

1944 yılında Emirgan Korusu tanzim edilecek!

1944 yılında Emirgan Korusu'nu satın alan Belediye, Emirgan Korusu'nu tanzim etmeye hazırlanıyormuş. Korunun bir kısmında bitki yetiştirecek olan Belediye, bir İngiliz bitki uzmanını tetkikler yapması için görevlendirmiş.

1999 yılında Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı tarih olmak üzereymiş!

1999 yılında Boğaz'ın günümüze ulaşmış en eski yalısı olan Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı yok olmak üzereymiş. Mülkiyeti Amcazade Hüseyin Paşa Vakfı'na ait tarihi yalı, en son 1956 yılında yetersiz bir onarım görmüş.

1998 yılında ''Atlı Köşk'' Sakıp Sabancı Müzesi olacakmış!

1998 yılında Emirgan'daki tarihi ''Atlı Köşk'', içindeki antika eşyalarla birlikte Sabancı Üniversitesi'ne müze olarak tahsis edilecekmiş. Atlı Köşk'ten ayrılacak olan Sabancılar Ailesi, Beylerbeyi'ndeki yalıda oturacaklarmış.

1996 yılında Büyükşehir Belediyesi'nden Emirgan Korusu'nda yasak inşaat!

1996 yılında Büyükşehir Belediyesi, Emirgan Korusu'na yasağa rağmen mescit, tuvalet ve şadırvan yaptırıyormuş. Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan izinsiz Beyaz Köşk'ün dibinde başlayan inşaatta yüz yıllık ağaçlar da hasar görmüş.

1995 yılında Atlı Köşk müze olacakmış!

1995 yılında Sakıp Sabancı, yaşadığı Emirgan'daki tarihi Atlı Köşk'ü açık hava müzesi olarak halka açmaya karar vermiş. Nadide parçaların bulunduğu Atlı Köşk'ün kalıcılığı Sabancı Vakfı'yla sağlanacakmış.

1986 yılında parklara giriş serbest bırakılmış!

1986 yılında Belediye Meclisi'nde ''vatandaş yararına'' çıkarılan kararla, İstanbul Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı parklara giriş serbest bırakılmış. Emirgan Korusu, Yıldız ve Gülhane Parkı'na giriş ücreti tamamen kaldırılmış.

1984 yılında Atlı Köşk müze olacakmış!

1984 yılında Emirgan Korusu'nda bulunan tarihi Atlı Köşk müze olacakmış. Hacı Ömer Sabancı tarafından 1949 yılında Mısır Hidivi İsmail Paşa'nın torunundan satın alınan tarihi köşkü, Sakıp Sabancı müze yapacakmış.

1983 yılında Beyaz Köşk ''Müzik Sarayı'' olacakmış!

1983 yılında Emirgan Korusu'nun tarihi yapılarından Beyaz Köşk, ''Müzik Sarayı'' olarak hizmete açılacakmış. Köşkün içinde geniş bir plak koleksiyonu ile müzik kitaplarının bulunduğu müzik kütüphanesi de kurulacakmış.

1982 yılında Pembe Köşk müze olacakmış!

1982 yılında Emirgan Parkı içerisindeki Pembe Köşk, ''Boğaziçi Müzesi ve Kitaplığı'' şekline getirilecekmiş. Türkiye Turing Otomobil Kurumu tarafından restore ettirilen Köşk'e 5 milyon lira harcanacakmış.

1981 yılında Çamlıca, Yıldız, Emirgan parkları yeniden düzenlenmiş!

1981 yılında Çamlıca, Yıldız, Emirgan parkları yeniden düzenlenmiş. Türkiye Turing Otomobil Kurumu'nun katkılarıyla yapılan yeni yerlere 122 milyon lira harcanmış. Atatürk'ün Halaskargazi Caddesi'ndeki 3 katlı evi de kurum tarafından onarılmış.

1979 yılında üç tarihi köşk hizmete açılacakmış!

1979 yılında Yıldız Parkı ve Emirgan Korusu'ndaki üç tarihi köşk hizmete açılacakmış. Saltanatın kaldırılmasından sonra kaderine terk edilen tarihi köşkler, Türkiye Turing Otomobil Kurumu tarafından restore edilerek hizmete açılacakmış.

1979 yılında tarihi köşkler eğlence sitesi olacakmış!

1979 yılında İstanbul'da bulunan bazı tarihi köşklerin restore edilerek eğlence sitesi haline getirilecekmiş. Yıldız Parkı'ndaki Çadır Köşkü ile Malta Kasrı ve Emirgan Korusu'ndaki Sarı Köşk restore edilerek hizmete girecekmiş.

1978 yılında Pembe Köşk restore edilmiş!

1976 yılında Emirgan Korusu'ndaki Pembe Köşk restore edilmiş. Belediye'nin kendi olanaklarıyla restore ettirdiği Köşk, Türk Evi haline getirilecekmiş. Köşkün onarım çalışmaları için 1 milyon 200 bin lira harcanmış.

1956 yılında Emirgan Haberi

1956 yılında Emirgan

Emirgan - Sarıyer yolu genişletiliyor.


  Yeniköy'de bir asfalt yol yapılacak.

  Alakalılarca Emirgan ile Sarıyer arasındaki sahil yolunun açılması ve genişletilmesi kararlaştırılmıştır. Bu arada Yeniköy'den geçen yolun darlığı nazarı itibara alınarak bilhassa buranın genişletilmesi ve yeni asfalt yol inşası için gerekli hazırlaklara başlanmış, Karayolları Birinci Bölge Müdürlüğü ve Belediye'nin işbirliği ile bütün Yeniköy havalisi tetkikten geçirilmiştir. 

  Bu tetkikler sonunda; Yeniköy sahilinde yalıların çokluğu nazarı itibara alınarak yeni yolun bugün kullanılmakta olan yolun 15-20 metre yukarısından geçirilmesi kararlaştırılmıştır. Bu suretle istimlak edilecek saha miktarında sahil yolu boyuna nazaran dörtte bir nispetinde tasarruf sağlanacaktır.

  Yeniköy yolunun inşası tamamlandıktan sonra Emirgan ile Sarıyer arasında birkaç otopark tesis edilecek ve Boğaz'ı otomobille gezmeye gelenler, otomobillerini gelişi güzel yerlere değil, bu parklara bırakacaklardır.

  Gerekli istimlak...