02 / 05 / 2024

1985 yılında Ragıp Paşa Konağı

1985 yılında Ragıp Paşa Konağı

Bedii Cihaner tarafından 380 milyon liraya satın alınan ve restore edilen Ragıp Paşa Köşkü, ülkemize gelecek Suudi Arabistan Kral ailesine ve petrol milyarderi turistlerin karargahı olacakmış.

Kredi faizlerindeki yükseliş, Tasarruf Finansman Sektörü'ne yaradı! Sektör 2023 yılında 2 kat büyüdü!

Konut kredisi faizlerinde son dönemlerde yaşanan yükselişler vatandaşları da alternatif finansman arayışına itti. Bu kapsamda 2022 yılında regüle edilen Tasarruf Finansman Sektörü öne çıkıyor. FKB Başkan Vekili Eyüp Akbal yaptığı açıklamada 2023 yılında sektörün aktif büyüklüğünün 2 katına çıktığını

Alpiş İnşaat 2023 yılında 5 yeni projeye imza attı!

Alpiş İnşaat, Cumhuriyetin 100. yılında, 5 yeni konut projesi için düğmeye bastı. Şirket, hayata geçirdiği 3 projesinden 2’sini tamamlayıp, 2 yeni projenin de temelini attı.

2022 yılında para kazanmanın 7 önemli kuralı!

Para kazanmanın hayali ile yanıp tutuşanlar bu yedi kural ile hayallerinize kavuşabileceksiniz. Peki 2022 yılında nasıl para kazanılır? Zengin olmak için bu kurallar neler? İşte cevabı...

2019 yılında İzmir'de açılması planlanan hastane sayısı TBMM'de!

2019 yılında İzmir'de açılması planlanan hastane sayısına ve Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi'nin kapatılıp kapatılmayacağı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

TURYAP, 30. yılında temsilcileri ile Kıbrıs’ta buluştu!

1985 yılında ilk franchise ve markalı emlakçılık sistemini Türkiye'de uygulayan TURYAP, 30 yılda büyük başarılara imza attı. Bu başarıları pekiştirmek adına düzenlenen etkinlik özel bir gala ile start aldı.

2014 yılında 700 bin binaya mantolama yapıldı!

Sadece 2014 yılında 700 bin haneye mantolama yapan sektör Türkiye’nin doğalgaz ithalatını 500 milyon metreküp düşürürken, çevreye salınan sera gazını 1.2 milyon metrekare azalttı.

2014 yılında 700 bin binada mantolama yapıldı!

Sadece 2014 yılında 700 bin haneye mantolama yapan sektör Türkiye’nin doğalgaz ithalatını 500 milyon metreküp düşürürken, çevreye salınan sera gazını 1.2 milyon metrekare azalttı.

1947 yılında sanayi bölgesi için bir talimatname hazırlanmış!

1947 yılında şehrin ticaret ve sanayi bölgelerini tayin etmek için İstanbul İmar Müdürlüğü bir talimatname hazırlamış. Talimatnameye göre ağır sanayi, Eyüp'ten Silahtarağa'ya ve Yedikule'den Bakırköy'e kadar olan bölgeye yayılacakmış.

Aydın Üniversitesi Tıp Fakültesi gelecek yıl açılacak!

İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın, sağlık alanında yaptıkları yatırımları açıkladı. Aydın, "2016-2017 eğitim-öğretim yılında Tıp Fakültesi'ni hayata geçiriyoruz" dedi.

1944 yılında Belediye, Ragıp Paşa Köşkü'nü satın almak istiyor!

1944 yılında İstanbul Belediyesi, Caddebostan'daki Ragıp Paşa Köşkü'nü satın almak istemiş. Köşkün satın alınması için bir heyet oluşturan Belediye, 31 bin metrekare arazisi olan köşke 1.5 milyon lira teklif etmiş.

1944 yılında Ragıp Paşa Köşkü ve Korusu'nun muhafazası istenmiş!

1944 yılında İstanbul Belediyesi'nden tarihi Ragıp Paşa Köşk'ü ve Korusu'nun muhafaza edilmesi ve yarınlara ulaştırılması istenmiş. Bu tarihi binanın Belediye tarafından satın alınmasına Lütfi Kırdar da taraftar olmuş.

1935 yılında Prost İstanbul'a davet edilmiş!

1935 yılında İstanbul'un nazım imar planını hazırlayıp uygulayacak olan Fransız Mimar Henri Prost, Belediye tarafından İstanbul'a davet edilmiş. Meydanların ve caddelerin istikametlerini tayin edecek olan Prost, İstanbul'da çalışmalarına başlayacakmış.

1935 yılında Belediye, Eminönü'nde bazı binaları istimlak edecek!

1935 yılında İstanbul Belediyesi, Eminönü ile Keresteciler arasındaki sahayı açmak, caddeyi genişletmek ve Eyüp ile Eminönü arasında tramvay hattı için bazı binaları istimlak etmeye karar vermiş.

1985 yılında Ragıp Paşa Konağı Haberi

1985 yılında Ragıp Paşa Konağı



Sarıyer Belediyesi'ne rakip çıktı


RAGIP PAŞA KÖŞKÜ ''SUUDİ KRALİYET AİLESİ''NE KARARGAH OLACAK


Türk asıllı Suudi Arabistanlı işadamı Bedii Cihaner ile kardeşi, Caddebostan'daki tarihi Ragıp Paşa Köşkü'nü restore ederek, üst seviyedeki Arap turistlere hizmet verecek bir merkez haline getirdiler. 


Kemal ÖNDER


   Arap turizmine hizmette Sarıyer Belediyesi'ne dev bir rakip çıktı. Cihaner Turizm ve Seyahat A.Ş.

   Türk asıllı Suudi Arabistanlı işadamı Bedii Cihaner tarafından 380 milyon liraya satın alınan Caddebostan'daki tarihi Ragıp Paşa Köşkü'nde üst seviyedeki Arap devlet ve işadamlarına hizmet verecek olan şirket önceki gün ''sazlı sözlü'' bir törenle açıldı.

   150 yıldan fazla bir geçmişe sahip tarihi köşkü de yeniden...