08 / 05 / 2024

1990 yılında yalılar

1990 yılında yalılar

1990 yılında İstanbul'un birçok tarihi yalısı bakımsızlık yüzünden yok olma tehlikesiyle karşı karşıyaymış. Yalılarda oturan, ancak onarımları için gerekli parayı denkleştiremeyen 'yoksul milyarderler' devletten yardım bekliyormuş.

1941 yılında bir emlakçının ilanı! 

1941 yılında  emlakçılar 'emlak alım satımı' başlığı altında kendi reklamlarını yapmak için gazetelere ilan veriyormuş. İşte 1941 yılında bir emlakçının ilanı...

1941 yılında vatandaşları arazi sahibi yapacak uygulama!

1941 yılında Arazi tevzi kanunundaki bazı maddelerinin hayat şartlarına uymadığı gören hükümet herkesi arazi sahibi yapacak bir uygulama kararlaştırmış.

2018 yılında kiracılar yüzde 11 arttı!

TÜİK 2018 yılı için hane halkı tüketim harcamaları verilerine göre, ev sahipliği oranı azalırken, kiracı olanların sayısı artıyor.2018 yılında kiracılar ev sahiplerine her ay 5 milyar lira yatırdı. 

İnşaatta Avrupa'da 2014 yılında makine satışlarında iyileşme var!

İnşaat alanında Avrupa'da 2014 yılında makine satışlarında bir iyileşme görüldüğüne dikkati çeken Lundquist, kiralama piyasasının 2014'ten itibaren belirli bir büyüme seviyesine ulaştığıı dile getirdi.

1946 yılında Üsküdar - Beykoz sahil yolu 3 milyon liraya mal olacak!

1946 yılında İstanbul Belediyesi, Üsküdar Meydanı'ndan başlayarak Beykoz'da nihayet bulacak sahil yolunu açmak için çalışmalara başlayacakmış. Sahilden ve yalıların arkasından geçecek yol 3 milyon liraya mal olacakmış.

1946 yılında Bebek ve Ortaköy'de sahile bitişik yalı bırakılmayacak!

1946 yılında uygulanacak imar planına göre büyük ana yollar sahillerden geçecekmiş. İmar planını tatbik edecek olan İstanbul Belediyesi, Bebek ve Ortaköy'de sahile bitişik yalı bırakmayacakmış.

1945 yılında Kandilli'de 3.338 liraya yalı arsası!

1945 yılında Kadıköy Vakıflar Müdürlüğü tarafından verilen ilana göre Kandilli'de bulunan 522 metrekarelik bir yalı arsası, 3 bin 338 lira bedel üzerinde açık artırma usulüyle satılacakmış.

1941 yılında Boğaz'ın boş yamaçları ağaçlandırılacak!

1941 yılında Boğaziçi'nin boş yamaçları ağaçlandırılacakmış. Boğaz'ın da nazım planını hazırlayan Prost, Boğaz'ın doğal güzelliğini göz önüne alarak hazırlayacağı planda ormanlanacak ve bostan olacak yerler tespit edecekmiş.

1941 yılında Köçeoğlu Yalısı yıktırılacak!

1941 yılında Belediye, Bebek ile İstinye arasında açacağı yolun ortasında kalan Köçeoğlu Yalısı yıktıracakmış. Müzeler İdaresi yalının yıkılmamasını istemişse de Belediye yolun ortasında kaldığı gerekçesiyle yalıyı yıktıracakmış.

1936 yılında tarihi yalıların enkazı parça parça satılıyor!

1936 yılında Boğaz'da yalı fiyatları çok düşük olduğu için birçok mal sahibi yalılarını enkaz suretiyle satıyormuş. Birçok tarihi yalı ve köşklerin tavanları sökülerek yeni yapılan binalara naklediyormuş.

1936 yılında Kuruçeşme'deki kömür depoları başka yere kaldırılacak!

1936 yılında İstanbul Belediyesi, Kuruçeşme'deki kömür depolarını başka yere kaldıracakmış. Depolar için uygun bir arazi arayan belediye, depoları Anadoluhisarı'nda yıkık yalılar arasında bir mıntıkaya taşımayı düşünüyormuş.

1998 yılında yatırımcılar Halkalı'ya yöneliyor!

1998 yılında yatırımcıların en çok tercih ettiği yerler arasında Halkalı ilk sıralarda bulunuyor. İkitelli'deki organize sanayinin devreye girmesiyle büyük bir nüfus barındıracak Halkalı'da konutlar yüzde 200 değer kazanmış.

2007 yılında Boğaz'daki yalıların değerini Carlton Oteli belirleyecek!

2007 yılında TMSF tarafından satışa çıkarılan Yeniköy'deki eski Carlton Oteli arazisinin satışı Boğaz'daki yalıların değerini artıracakmış. Satılacak olan 6 bin 670 metrekarelik arsa milyon dolarlık yalıları da etkileyecekmiş.

1990 yılında yalılar Haberi

1990 yılında yalılar



Çürümeye başlayan tarihi evlerini onarmak için devlet yardımı bekliyorlar


Yalılı 'yoksul' milyarderler


Maddi değerleri milyarlarla ifade edilen yalılarda oturan, ancak onarımları için gerekli parayı denkleştiremeyen 'yoksul milyarderler' yalılarını ''acı son''dan kurtarabilmek için devletten yardım bekliyorlar.


Sahibi memur emeklisi olan Hacı Ahmet Bey Yalısı bakımsızlıktan çürüyor. 5 milyar verilen yalısını satmak istemeyen Saha Ramazanoğlu onarım için devlete başvurdu.


Kaderine terk edilen yalılar arasında SHP Genel Başkan Erdal İnönü'nün Anadoluhisarı'ndaki yalısı da bulunuyor.


Asım ERTAN


   İSTANBUL'un süsü birçok tarihi yalı bakımsızlık yüzünden yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Maddi değerleri milyarlarla ifade edilen yalılarda oturan, ancak onarımları için gerekli parayı denkleştiremeyen ''yoksul milyarderler'', yalılarını...