08 / 07 / 2024

1998ten önce yapılmış çok katlı binalara dikkat

1998ten önce yapılmış çok katlı binalara dikkat

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Denizli Şube Başkanı Murat Şenel, 1998'ten önce yapılmış çok katlı binalarda oturanları uyardı.

1941 yılında göçmen evleri yapılmış!

1941 yılında Diyarbakır İskan Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda Diyarbakır Merkez'e bağlı iki köye göçmenler için toplamda 230 konuttan oluşan göçmen evleri yapılmış. 

1933 yılında Heybeliada'da İsmet Paşa yolu 21 bin liraya yapılmış!

1933 yılında İstanbul'da bazı yollar yapılmış. Bunlardan biri de Heybeliada İsmet Paşa yolu. Söz konusu yol 21 bin liraya mal olmuş.

1935'te Maçka kışlasına bekleme yerleri yapılmış! İlk durak örneği Atikalipaşa!

1935 yılında Maçka Kışlasında Tramvay bekleyen vatandaşların sığınabilecekleri bir bekleme alanlarının yapılması kararlaştırılmış.

Konut sitelerinde aidat krizi: Neden aidatlara sınır gelmedi, neden denetim yapılmıyor?

Konut sitesi aidatlarında yaşanan fahiş aidatlar her sene gündeme geliyor. Peki neden denetim yapılmıyor? 

Silivri'deki yapıların yüzde 47’si 2000'den önce yapılmış: Dönüşümde 3+1 evimiz olacağına 2+1 evimiz olsun denmeli!

Silivri’de İl Afet Riski Azaltma Planı (İRAP) ve İlçe Afet Müdahale Planı toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda deprem gerçeği, kentsel dönüşüm çalışmaları ve riskli binalar da masaya yatırıldı. Peki Silivri'de kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

1947'de konut kira fiyatlarında yeni yasa! İkametgah ve mesken olarak kullanılan konutlara farklı zam yapılmış!

1947 yılında konut kiralarına dair kanun tasarısı Bakanlar Kurulu'nda son şeklini alarak, Meclise verilmiş ve yapılan teklifle karma komisyona havalesi kararlaştırılmış.

1939 yılında Maraş'a Yiğitler Bulvarı, köprü ve sinema binası yapılmış!

Kahramanmaraş'a 1939 yılında Yiğitler Bulvarı, köprü ve sinema binası yapılmış.

1938 yılında Balıkesir'de imar planı nasıl yapılmış?

1938 yılında Balıkesir'de imar faaliyetleri başlatılmış. O dönemde inşa edilen yeni Hükümet Binası'nın çevresinde imar planı için çalışmalar yapılmış.

Kahramanmaraş depremlerinde yıkılan Diyarbakır'daki Serin-2 Apartmanı onaylı projelere aykırı yapılmış!

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır'daki Serin 2 Apartmanı yıkılmıştı. Apartmanın onaylı projelere aykırı yapıldığı belirlendi. İşte o rapor...

TOGG sahipleri en çok şarj ücretlerini merak ediyordu! 

Togg T10X için ön sipariş sahiplerini tespit edecek dijital çekiliş kısa bir zaman önce yapılmıştı. Araçlarını teslim alacak vatandaşların en çok merak ettiği şarj ücretleri de açıklandı.

PTT üzerinden yapılan ödemelerde yeni düzenleme: 65 yaş aylığı başvuruları için acele edin!

Son dönemde PTT tarafından gerçekleştirilen ödemelerde önemli bir güncelleme yapılmıştır. Bu güncelleme, başvurunuzu hızlı bir şekilde tamamlamanız halinde çeşitli ödemelerden yararlanma imkanı sağlamaktadır. Bu fırsatı kaçırmamak için başvurunuzu bir an önce gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Detayla

İBB'den İstanbul’daki hasarlı bina tespitleri için yeni karar!

İstanbul’da depreme karşı riskli kabul edilen 2000 senesinden önce yapılmış binalar için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz şekilde yaptığı hızlı tarama testinin kapsamı, 6 Şubat tarihindeki depremlerde çok sayıda yeni binanın da yıkılması nedeniyle genişletildi.

İstanbul'daki binaların yüzde 70'i 1999'dan önce yapıldı: 7.5 şiddetli depremde 491 bin bina hasar görecek!

Mevcut binaların yüzde 70’inin 1999'dan önce yapıldığı İstanbul'da riskli binadan kurtulmak zor. Kiracılar, “Bu kiralarla nereye gideceğim?” derken; ev sahipleri de daire başı ortalama 1 milyon liralık yenilemeyi karşılayamıyor...

1998ten önce yapılmış çok katlı binalara dikkat Haberi

1998ten önce yapılmış çok katlı binalara dikkat

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Denizli Şube Başkanı Murat Şenel, 1998'ten önce yapılmış çok katlı binalarda oturanları uyardı.


17 Ağustos Depreminin 17.  yıldönümü nedeniyle Denizliş Gazeteciler Cemiyeti (DGC) İlyas Haytan toplantı salonunda basın toplantısı düzenleyen Şenel, "Adapazarı, Gölcük, Yalova, Dinar depremlerinden sonra 1998'te deprem yönetmeliği değişti. Denizli'de 1995'ten itibaren hazır beton kullanımı artıyor. Malzeme kalitesinde artış görülüyor. Fakat 1998'den önce yapılan binalar, yetersiz malzeme kullanıyor. Hemen yapı denetim hem şartname açısından riskli binalardan oluştuğu için özellikle çok katlı binalar olduğunda risk daha da artıyor. 


Oturduğunuz binalar 1998'den önce inşa edilmişsizse 6 ve çok katli yapılardan oluşuyorsa risk altındadır. Bu yapılarda oturan vatandaşların İnşaat mühendislerine ulaşarak güvenlik düzeyi kontrol ettirilmelidir" dedi. 


Eskiyen binalar için deprem riski veya binaların ekonomik ömrünü tamamlamayan binaların Devletin kentsel...