15 / 05 / 2024

2 bin bina yıkımı

2 bin bina yıkımı

Yeni Haber Gazetesi köşe yazarı olan Sezai Matur bugünkü köşe yazısında depremden sonraki yıkılması gerekn 2 bin bina ile ilgili görüşlerini anlattı. İşte o yazı....

Cumurbaşkanı Erdoğan: Depremde 912 vatandaşımız hayatını kaybetti, 2 bin 181 bina yıkıldı! 

Cumurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve 10 ilde etkili olan depremi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Depremde 912 vatandaşımız hayatını kaybetti, 2 bin 181 bina yıkıldı" diye konuştu. İşte ayrıntılar...

Konutların metrekaresi 56 lira ile 2 bin 569 lira arasında değişecek!

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği kapsamında 2018'de uygulanacak bina inşaat metrekare bedelleri belirlendi. Buna göre gelecek yıl konutların metrekaresi 56 lira ile 2 bin 569 lira arasında değişecek..

Adıyaman Samsat'ta bin bina hasarlı!

Adıyaman Valisi Abdullah Erin, depremde zarar gören Samsat ilçesindeki hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını belirtti. Erin, toplam 2 bin civarında bina bulunan Samsat'ta bin binada hasar oluştuğunu söyledi.

Maltepe'de 2 bin 496 riskli bina dönüşecek!

İlçe genelindeki riskli yapılarda dönüşüm için kolları sıvayan Maltepe Belediyesi, son 3 yılda tespit edilen 2 bin 496 riskli binada dönüşümü başlatıyor.

Kadıköy'de 5 yılda 2 bin 500 konut yıkıldı!

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmasını değerlendirdi. Nuhoğlu, 2012'den bu 3 bin 300'e yakın riskli bina tespit edildiğini, 2 bin 500'e yakınının yıkıldığını belirtti.

Kadıköy'de 3 yılda 2 bin 311 bina test edildi!

Kadıköy Belediyesi Beton Zemin Laboratuvarı’nda son üç yılda 2 bin 311 binanın beton kalitesi test edildi. Beton Zemin Laboratuvarı, Zemin, Kentsel Yenileme Bürosu ve Yeni İnşaatlardan Alınan Taze Beton Alım Birimi olmak üzere üç farklı aşamada testlerini yapıyor.

Önlem alınmazsa 100 bin bina hasar görür!

17 Ağustos depreminin 17. yılında uzmanlar uyarıyor: Deprem unutmaya gelmez. Önlem alınmazsa, olası bir depremde 100 bin bina hasar görürken, 1.2 milyon aile evsiz kalacak.

Konya Bedesten'de 2 bin 687 bina restore edildi!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir merkezindeki yapıların tarihi dokuya uygun hale getirilmesine yönelik çalışmalar sürdürülüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek "Bedesten'de 2 bin 687 binayı restore ettik." dedi.

Deprem geçirmiş 2 bin bina yıkılmalı!

Yeni Haber Gazetesi köşe yazarı olan Sezai Matur bugünkü köşe yazısında depremden sonraki yıkılması gerekn 2 bin bina ile ilgili görüşlerini anlattı. İşte o yazı....

Aile hekimleri için 2 bin 500 yeni bina yapılacak!

Apartmanların alt katında muayenehane açan aile hekimleri artık kendileri için yapılacak binalarda hizmet verecek. Aile hekimliği binası Türkiye genelinde yapılacak. 2 bin 500 binanın önünde de bir ambulans bulundurulacak.

İzmir Kemalpaşa'da 2 bin 100 binada kentsel dönüşüm uygulanacak!

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde 2 bin 100 bina için gerçekleşecek kentsel dönüşüm projesinin yetki devir töreni yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce törene katıldı..

İzmir'de 2 bin 100 bina dönüştürülecek!

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde 2 bin 100 bina için gerçekleşecek kentsel dönüşüm projesinin yetki devir töreni yapıldı.

İzmir Kemalpaşa'da 2 bin 100 bina dönüştürülecek!

Bakan Güllüce ve Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu devir protokolüne imza attı. Protokole göre riskli alan ilan edilen 79,5 hektarlık alanda yaklaşık 16 bin kişinin ikamet ettiği 2 bin 100 binanın dönüştürülmesi öngörülüyor.

2 bin bina yıkımı Haberi

2 bin bina yıkımı

17 Ağustos depreminden sonra şehirde 2 bin kadar depremi yaşamış çok katlı bina kaldı. Bu binaların olası bir depremde yıkılma riskleri çok yüksek. İşte içinde bini aşkın polisin çalıştığı Emniyet Müdürlüğü binası. Depremden 15 yıl sonra deprem güvenliği testi yaptırılıyor ve sonuç korkunç. Binanın deprem riski büyük ve acilen güçlendirilmesi ya da yıkılması gerekiyor. Bu bina kamu binası. Allah’tan duyarlı bir Emniyet Müdürü var ve konuyla ilgileniyor. Aynı şekilde Adapazarı Belediyesi’nin önünde, Halk Bankası ve Vergi Dairesi’nin olduğu bina. O büyük binayla ilgili de yıkım yönünde rapor çıktı. Adapazarı Belediyesi bu bölgede bir kentsel dönüşüm projesiyle o binayı yıktırmaya çalışıyor. Peki ya diğer binalar ne olacak? Deprem görmüş, çok sayıda okul binası var. O okul binalarının ne kadar güvenli...