04 / 05 / 2024

2. Dünya Teknoloji konferansı

2. Dünya Teknoloji konferansı

İstanbul Üniversitesi tarafından düzenlenen 2. Dünya Teknoloji, İnovasyon ve Girişimcilik Konferansı'nda TOKİ porjeleri, ve akıllı şehirler konuları da ele alındı.

Dünya Şehir Maltepe'de yeni yıla özel yüzde 30 indirim fırsatı! Son 2 gün!

Anadolu yakasının en büyük projelerinden biri olan Dünya Şehir Maltepe projesinde yeni yıla özel yüzde 30 indirim fırsatı devam ediyor.

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye sevindiren haber!

Dünya Bankası, Türkiye'nin 2023 yılı ekonomik büyüme beklentisini yüzde 3.2'den yüzde 4.2'ye yükseltti. Raporda, Türk ekonomisinin gelecek sene yüzde 3,1 ve 2025'te yüzde 3,9 büyümesinin beklendiği belirtildi.

Dünya 1 İnşaat Malzemeleri Limited Şirketi kuruldu!

Dünya 1 İnşaat Malzemeleri Limited Şirketi Eyüpsultan'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Cemil Elik tarafından kuruldu.

Dünya Bankası, Türk ekonomisine ilişkin büyüme beklentilerini revize etti!

Dünya Bankası, Türkiye ekonomisine ilişkin büyüme tahminini bu yıl için, 2023 başında yüzde 2,7 olarak tahmin ederken, ekonominin ilk çeyrekte dirençli kalmasının etkisiyle yüzde rakamı 3,2'ye yükseltti.

Dünya genelinde 2 trilyon dolarlık mega projenin yapım aşaması devam ediyor!

Dünya genelinde inşası devam eden mega projelerin toplam maliyeti 2 trilyon doların üzerinde.  Bu projelerin büyük bir kısmı Körfez ülkelerinde inşa ediliyor. 

Dünya evine girmenin maliyeti belli oldu! Düğün fiyatları 2 katına çıktı! İşte kır düğünü, salon ve otel fiyatları...

Evlilik hazırlığı yapan çiftleri ilgilendiren bir son dakika haberi geldi. Dünya evine girmenin maliyeti ortaya çıktı. Düğün fiyatları geçen yıla kıyasla 2 katına çıktı. Buna göre kır düğünü, salon ve otel fiyatları da belli olmuş oldu.  İşte detaylar...

Dünya Bankası açıkladı: Deprem nedeniyle 1,25 milyon kişi evsiz kaldı!

Dünya Bankası, 6 Şubat tarihinde Türkiye'yi vuran ve asrın felaketi olarak belirtilen iki büyük depremin yaklaşık 34,2 milyar dolarlık doğrudan fiziksel hasara yol açtığını ve deprem nedeniyle 1,25 milyon kişi evsiz kaldığını açıkladı.

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye korkutan haber! Duyan inanmıyor...

Dünya Bankası yayımladığı son raporunda Türkiye için 2023 yılı büyüme tahminini 0,5 puan düşürerek yüzde 2,7'ye çekti. 2024 yılı tahmini ise değişmeyerek yüzde 4'te kaldı. Yayımlanan raporda 2023 yılı için küresel büyüme tahmini de düşürüldü. Dünya Bankası Başkanı David Malpass “Kalkınmanın karşı ka

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 512 milyon dolarlık afet kredisi!

Dünya Bankası, iklim ve doğal tehlikelere dayanıklı konutlar ile altyapıya erişimi artırmak için Türkiye'ye sağlanacak olan 512,2 milyon dolarlık krediye onay verdi.

IMF Başkanı finansal krizin sinyalini verdi. 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana en ağırı

Gıda krizi ve yükselen fiyatlar dünyada enflasyon krizini tetiklerken IMF’nin patronu Georgieva, dünyanın 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana verdiği en büyük krizi sınavını verdiğini dile getirdi. Bazı ekonomistler ise resesyondan söz etmeye başladı.

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye iki kredi!

Dünya Bankası, Türkiye'de deprem, enerji ve iklim konularında kullanılmak üzere toplam 400 milyon dolar değerinde 2 ayrı krediyi onayladı.

Tosyalı Holding'ten Cezayir’de dünya rekoru!

2018 Kasım'da MIDREX teknolojisi kullanarak dünyanın en büyük DRI modülünü devreye sokan Tosyalı Algérie, henüz iki senelik faaliyet süresine rağmen tek bir DRI modülü ile 2,23 milyon ton/yıl üretim rakamına ulaşarak yeni bir dünya rekoru kırdı.

Dünya Bankası: Küresel ekonomi İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en derin resesyonunu yaşayacak!

Dünya Bankası, koronavirüs salgını nedeniyle 2020 yılında küresel ekonominin yüzde 5, kişi başı gayrısafi yurtiçi hasılanın (GSYH) da yüzde 6.2 küçüleceğini tahmin ediyor.

2. Dünya Teknoloji konferansı Haberi

2. Dünya Teknoloji konferansı

İstanbul Üniversitesi tarafından düzenlenen 2. Dünya Teknoloji, İnovasyon ve Girişimcilik Konferansı’na katılan TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik, Teknoloji, inovasyon ve girişimciliğin özellikle inşaat ve konut sektörü içinde hayati bir öneme sahip olacağını vurguladı. 

Yenilikçi Ekonomi Merkezli Kamu ve Özel Sektör Uygulamaları ana temalı oturumda, ‘Bir kamu Girişimcisi Olarak TOKİ: Yaygın, Yenilikçi, Konut Üretim Politikaları’ konulu bir sunum yapan Özçelik, dünya nüfusunun yılda 80 milyon artmakta olduğunu belirterek 2050’de 11 milyar nüfuslu bir dünyanın öngörülmekte olduğunu açıkladı ve  2030 yılına kadar yaklaşık 2 milyar kişinin konuta ihtiyaç duyacağını söyleyen Özçelik, ‘’Bütün bu sorunların çözümünde girişimciliğin rolü önemli hale gelmektedir’’ dedi.

TOKİ modelinin dünyada birçok ülke tarafından ilgiyle izlendiğini vurgulayan Özçelik, ‘’TOKİ, 1984 yılında kurulmuştur. Kuruluşundan itibaren 19 yıl içinde 53 bin konut...